Általános szerződési feltételek

Cégnév:

EU Commercium Kft

Székhely:

1082 Budapest, Harminckettesek tere 6.A.6.6.

Adószám:

25763962-2-42

Cégjegyzékszám:

01-09-287848

Képviselő:

Dr. Ábrahám Zoltán ügyvezető

   

E-mail cím:

hello@felsoegyszazalek.hu

A megrendelt terméket a következő módokon fizetheti ki:

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a www.felsoegyszazalek.hu weboldalunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Az oldal üzemeltetője az online megvásárolt termékekhez és szolgáltatáshoz a hozzáférést az első részlet befizetésétől számított 70 napig garantálja.

A weboldal működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeken rendelkezésére állunk!

A felsoegyszazalek.hu üzemeltetője:

EU COMMERCIUM KFT

Székhely: 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6. A. 6. 6.

Cég képviselője: Dr. Ábrahám Zoltán ügyvezető, önállóan

Adószám: 25763962242

Elérhetőség: hello@felsoegyszazalek.hu

Szerződés nyelve: magyar

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A www.felsoegyszazalek.hu weboldal online oktatóanyagokat forgalmaz, üzleti tréningek szervezésével és személyes tanácsadással foglalkozik. A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek.

A megjelenített termékek kizárólag a weboldal online megrendelő űrlapjain keresztül rendelhetők meg. A tréningek hozzáférése online biztosított, így extra szállítási költséggel nem kell számolni.

Áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák.

A megvásárolt online termékek vásárlás után azonnal elérhetőek a weboldalon létrehozott vásárlói fiókban. Minden létrehozott fiókot kizárólag egy vásárló használhat. Amennyiben az oldal üzemeltetőjének tudomására jut, hogy többen használnak egy megvásárolt fiókot, a megvásárolt terméket vagy szolgálatatást annak árának visszatérítése nélkül felfüggesztheti.

A kínált termékek és szolgáltatások az alábbiak szerint kategorizálhatók:

 • Elektronikus könyvek
 • Oktatócsomagok
 • Online videótréningek
 • Tréningek
 • Tanácsadási programok

Rendelési információk, megrendelések feldolgozása

A vásárlás a felsoegyszazalek.hu weboldalon a megrendelő űrlap kitöltésével lehetséges.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9 és 16 óra között. A megrendelésről rendszerünk automatikus e-mailben visszaigazolást küld, amely tartalmazza a hozzáférés adatait. Általános teljesítési határidő, bankkártyás fizetés esetén a megrendelés leadásától számított 1 munkanapon belül, banki átutalás illetve bankszámlára történő befizetés esetén a pénz jóváírását követő 3 munkanapon belül.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

Rendelés menete:

1. Megrendelési űrlapon töltse ki adatait
2. Felhasználói fiók létrehozásához adatok kitöltése (ha még nincsen)
3. Fizetési mód kiválasztása
4. Kattintsa be a pénztároldalon található jelölőnégyzetet elfogadva az ÁSZF-ben és pénztároldalon leírtakat: „Elolvastam és elfogadom az Általános Szerződési Feltételek-ben foglaltakat, tudomásul veszem az elállási jogommal kapcsolatos tájékoztatást és kérem a szolgáltatás azonnali teljesítését a vételár megfizetése után”.
5. A “Rendelés feladása” vagy „Jelentkezés” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével kapcsolatban.
6. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. A szolgáltatás teljesítése a vételár kifizetésével azonnal megtörténik, ennek teljesítéséről vásárlás után azonnal visszajelzést kap e-mailben. (Kérem mindenképen ellenőrizze le a levélszemét/spam mappát a beérkező üzeneteknél.

Az emailben történő visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja a rosszul megadott e-mail cím, vagy az e-mail fiókhoz tartozó tárhely telítettsége. Az e-mail-ben történő visszaigazolás azonnal és automatikusan megtörténik a megrendelés rögzítését követően a vásárláskor megadott e-mail címre.

Telefonos vásárlás esetén vásárlás előtt megismerhető a weboldalon található ÁSZF, az vásárlási adatok valamint rendelés leadásával ráutaló magatartással létrejön és elfogadásra kerül a szerződés mind a szolgáltató mind peidig a vásárló között.

Az ÁSZF a tréningbe történő bejelentkezéssel a www.felsoegyszazalek.hu/login oldalon is elfogadára kerül, a bejelentkezés gombra történő kattintás után. 

A megrendelt termék/házhoz szállítás díjának fizetésének módja

A számlát a vásárlás után e-mailben küldjük ki a Billingo rendszerén keresztül. Minden esetben elektronikus számla kerül kiállításra.

Az elektronikus számlában a vásárló részéről megadott adatok helyességéért és hitelességéért a vásárlót terheli a felelősség.

A számlázás és számla e-mailben történő kiküldése elektronikus úton automatikusan történik az eladó részéről a rendelés napján a vásárlótól megadott adatok alapján. Amennyiben a számla kiállításától számított 5 munkanapon belül jelzi a vásárló, hogy pontosítani/módosítani/javítani/helyesbíteni szeretne a számlán esetleg új számlára lenne szüksége, azt a hello@felsoegyszazalek.hu-ra küldött e-maillel tudja jelezni. Amennyiben a vásárló vásárlástól számított 5 munkanapon belül nem jelzi, hogy a számlája helyesbítést/pótlást/javítást igényel, 5 munkanapon túl a vásárló részéről az eladó részére a megrendeléskor megadott vagy elküldött adatokat veszi alapul az eladó fél.

Részletfizetéses megrendeléssel kapcsolatos információk

A tréningek/oktatóanyagok árának egyszerűbb finanszírozása érdekében az felsoegyszazalek.hu több termékét részletfizetéssel is meg lehet vásárolni.

A részletfizetéses vásárlás esetén a megrendelő a teljes ár kifizetésére vállal kötelezettséget a megadott részletekben, nemfizetés esetén a teljes hátralék egyösszegben esedékessé válik és annak rendezéséig felfüggesztésre kerül a fiókja (a hátralék rendezésére a hóforduló letelte után 3 munkanap áll rendelkezésre), utána végleg zároljuk a fiókját, és a fennmaradó tartozás behajtása érdekében megindítjuk a szükséges jogi eljárást. A tartozást, valamint a behajtással kapcsolatos egyéb felmerülő költségeket, ügyvédi munkadíjat a vásárló viseli. Amennyiben a vásárló nem fizeti ki a fennmaradó részletet 2 hónapon belül, a fiókja törlésre kerül és a szolgáltatásunkat újra meg kell vásárolnia ráadásul egyösszegben.

Ha több tréning megtekintéséhez van jogosultsága, akkor a vásárló teljes fiókja a tartozás rendezéséig felfüggesztésre kerül (tehát ha a vásárló kifizetett már egy teljes tréninget, és arra vásárol egy másikat, akkor a 3 napos határidő után a fiókját nem töröljük, hanem a tartozás rendezéséig szüneteltetjük a fiókjához történő hozzáférését). Vásárló tartozás kiegyenlítése után helyreállítjuk a hozzáférését a megvásárolt tréningjeihez. 

Méltányolható esetben fenntartjuk a jogot hogy eltekintsünk a zárolástól és a fiók felfüggesztésétől, így ha a vásárlónak hátraléka keletkezne, haladéktalanul írjon levelet nekünk a hello@felsoegyszazalek.hu e-mail címünkre, hogy felvehessük vele a kapcsolatot és egyeztessünk a következő részlet kifizetéséről.

A termék megvásárlásakor külön checkboxot talál, ahol jelzi azt, hogy tudomásul veszi, hogy a vásárlás napjától számított valamennyi hónapig (amíg a tréning teljes vételárát ki nem fizeti) a levonás havi rendszerességgel megtörténik a kiválasztott fizetési módon keresztül és amennyiben a részletfizetés befizetése határidőre nem teljesül úgy átadjuk a tartozást behajtásra.

Foglaló és tréning előjelentkezés:

Tréning megvásárlása előtt lehetőség nyílik foglalót fizetni, amennyiben a vásárló komoly szándékát szeretné kifejezni a tréningen való részvételen. Ennek kifizetése után biztosítunk egy helyet az adott képzésen. Vásárláskor, a tréning termékoldalán vagy e-mailben  jól megjelölt határidőig kell a tréning teljes összegét befizetni. Ha a tréning vételárának díja a megjelölt határidőig nem érkezik be banki átutalással vagy bankkártyás fizetéssel, akkor a foglaló levásárolható kuponná alakul (melyet 10 naptári napig felhasználhat a vásárló), a kupon felhasználását a hello@felsoegyszazalek.hu-n tudja nekünk jelezni. A foglaló a vételárba beszámít. A foglaló nem jogosít fel a képzésen való részvételre, amennyiben a tréning vételára foglaló kifizetésétől számított 10 naptéri napon belül nem lett megfizetve.

Aki a foglalóval valamint előjelentkezés lehetőségével él 1 hétig a tréninget azon az áron vásárolhatja meg amin ki lett ajánlva neki. Ez az ajánlat a foglaló vagy előleg befizetés napjától számítva 1 hétig él. Utána ha a tréning ára változik, már csak az új áron van lehetősége megvásárolnia a vásárlónak. 

A tréning árából a befizetett foglaló valamint előleg levonható.

A kupon,foglaló, előleg nem átruházható, pénzre nem visszaváltható.

Közösség

Bizonyos szolgáltatások mellé lehetséges tagságot vásárolni a belső támogató közösséghez (Facebook csoport) amely segíti a tréningek alaposabb feldolgozását. Ezen szolgáltatás időben korlátozott ideig képzi részét az oldalon megvásárolható képzéseknek. Minden képzés megvásárlása után meghatározott időn belül ezen tagság lejár és újra megvásárolhatóvá válik a vásárló számára.

A Start tréning megvásárlásával a vásárlástól számítva 8 hetes tagság jár ehhez a közösséghez. Miután lejárt a 8 hét, lehetőség van hosszabbítást vásárolni a csoport tagsághoz. 

Közösség belső szabályzata (Facebook csoport és Webinárok)

Amennyiben a tréning mellé a vásárló igénybe szeretné venni a tréning belső zárt szakmai csoportját, abban az esetben ezeknek a szabályoknak kell megfelelnie:

1. Beazonosíthatóság: A belső zárt csoportba saját vezeték illetve keresztnévvel léphet be a vásárló

2. Tisztelet és udvariasság: A csoporton belül betartja az etikai illetve illem szabályokat, azaz nem káromkodik, viselkedésével nem kelt negatív hangulatot, nem mérgezi a csoport légkörét, nem bujtogatja a csoport többi tagját semmilyen negatív viselkedésre

3. Releváns tartalom: Kizárólag a videó tréninggel kapcsolatos kérdéseket, illetve posztokat lehet közzétenni a csoportban

4. Személyes hirdetések és spam: Tilos saját vagy más termékét, weboldalát reklámozni

Vásárló az ÁSZF elfogadásával vásárláskor tudomásul veszi és elfogadja a csoport szabályait és irányelveit, mielőtt hozzáférhet a csoport tartalmához.

Amennyiben a vásárló bármely előző pontban említett szabályt megszegi a közösséggel/csoporttal kapcsolatban, a szolgáltató egyoldalúan kizárhatja a vásárlót a közösségből és webinárokról, annak a vételérának megtérítése nélkül.

Kiscsoportos tréning

Vásárlónak lehetősége van heti szintű kiscsoportos tanácsadásra lehetőséget vásárolni. Ezek előre a tanácsadás jelentkezési oldalán rögzített fix számú kicsoportos tanácsadást tartalmaznak, amely az előre jól megjelölt határidő után nem használható fel, nem helyettesíthető, nem visszatéríthető. Mivel a kiscsoportos tréning mellé nem tárgyi adathordozón értékesített szolgáltatás is társul ezért a szolgáltatás a vásárlás után azonnal teljesül, így a vásárló elállásra a továbbiakban nem alapíthat jogot.

Kész Weboldal sablonok
A tréning/szolgáltatás mellé vásárolhatóak vagy bónuszként megszerezhetőek kész weboldal sablonok, melyeket EU Commercium Kft készített el. 

Ezen sablonok a www.felsoegyszazalek.hu, azaz az EU Commercium Kft szellemi tulajdonai, valamint ezen sablonokra szerzői jogot alapít. 

Ezen sablonok változatlan formában való használata és közzététele, megosztása szigorúan tilos. Működő weboldalon történő felhasználása során a vásárlónak kötelező megváltoztatnia az arculati elemeket, lógót, videókat, képeket, szövegeket, színeket, betűtípusokat, elnevezéseket.

Kizárólag úgy használható az általunk készített webshop sabon, hogy az imént felsorolt elemek összeségei 100%-ban megváltoztatásra kerülnek, azaz kizárólag a weboldal szerkezetet használja fel a vásárló.
Ha ezen arculati elemek nem kerülnek megváltoztatásra a működő weboldalon, és úgy indítja el a vásárló sablon alapján a webshopját, abban az esetben a vásárló a vásárlása időpontjától számítva az eladó számára köteles havi 500.000 Ft + ÁFA díj megfizetésére, mint webshop sablon bérleti díj, amíg a jogsérelem fennáll.

Elállás joga

Vásárló a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § m) pontja szerint, ezen kormányrendeletben meghatározott elállási jogát nem gyakorolhatja abban az alábbi esetben: 

Ha a terméket/ szolgáltatást nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében vásárolta meg (pl: online tréning, e-book, egyéb szellemi tartalom). Ezen teljesítés a vásárlással egyidejűleg ráutaló magatartással teljesül, mivel a befizetéssel egyidejűleg a vásárló megszerzi a hozzáférést a szolgáltatáshoz.

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (11.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék (fizikai, kiszállított termék esetén) kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

Mivel a weboldalon szereplő oktatóanyagok és videók nem tárgyi adathordozón értékesített termékek így erre a tréning teljes árának vagy részletének megfizetése után elállási lehetőség nincs.

Az oktatóanyagra érvényes 365 napos belső garancia szabályunk akkor érvényesíthető, ha a tréning teljes vételára ki lett fizetve, a vásárló elkészült az induló vállalkozásával és beküldte nekünk a hello@felsoegyszazalek.hu-ra a 365 napos pénz visszafizetési garanciát a termék minőségével kapcsolatos kifogásra alapítja, de ebben az esetben is csak egyeztetést követően kupon formájában kérhető vissza.

A képzés árának visszaadása egyéni elbírálás alapján történik mivel a szolgáltatás nem digitális adathordozón értékesített termék. Termék árának visszafizetésekor a vásárlónak meg kell térítenie az eladó részéről a képzés során felmerülő költségeket, kizárólag ezután egyéni elbírálás alapján lehetséges a garancia érvényesítése, azaz a 365 napos megelégedettségi belső garancia csak abban az esetben érvényesíthető ha eladó beleegyezik a vételár visszaadásába. Különös méltánylást érdemlő esetben az eladó eltekint a költségek megtérítéséről, de ez is egyéni elbírálás részét képezi az eladó részéről. 

Vásárláskor az Általános Szerződési Feltételek elfogadásakor a 100% Garancia oldalon található kitételek is ráutaló magatartással elfogadásra kerülnek a vásárló részéről.

Fenntartjuk a jogot, hogy a méltányosság keretein belül a pénzvisszafizetést kupon formájában teljesítsük, azaz a vásárló előre meghatározott ideig levásárolhatja a visszakért összeget. Ezen előre meghatározott idő letelte után viszont elveszíti jogosultságát az összeg felhasználását illetően. 

Elállási jog gyakorlásának menete

Online rendelés leadása, után a fizetés teljesítésével egyidejűleg, a vásárló azonnal hozzáférést kap a weboldalon található képzésünkhöz. Így az elállási jogát elveszíti. 

Amennyiben a vásárló egyeztetni szeretne az eladó belső garanciánkkal kapcsolatban, annak jelzését megteheti e-mailben a hello@felsoegyszazalek.hu mailcímünkön.

Rosszhiszemű használat, a garanciával való visszaélés, valamint az eladó szolgáltatásával való visszaélés esetén vásárló azonnal kizárható mind a képzésből mind a közösségből a vételár visszaadása nélkül.

Jogorvoslat

Jogvita esetén az eladó székhelye szerint illetékességgel rendelkező hatósági szervnél, bíróságon.

Felelősség

Eladó nem vállal felelősséget a vásárlónak nyújtott jogi tanácsok kapcsán. Azaz a vásárló felelőssége a saját induló vállalkozásának jogi teendőiről tájékozódni (akár könyvelővel, akár jogi szakemberrel értekezni) és meggyőződni a hatályos jogszabályokról. Az eladó részéről nyújtott tanácsok csupán tájékoztató jellegűek nem minősülnek szaktanácsadásnak.

Szerzői jogvédelem

Az oldalon található ingyenes és fizetéssel elérhető információkat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján a szerzői jog védi.

A szerzőt megillető jogok a következőek:

 1. a) a többszörözés (Szjt. 18-19. §),
  b) a terjesztés (Szjt. 23. §),
  c) a nyilvános előadás (Szjt. 24-25. §),
  d) a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként (Szjt. 26-27. §),
  e) a sugárzott műnek az eredetihez képest más szervezet közbeiktatásával a nyilvánossághoz történő továbbközvetítése (Szjt. 28. §),
  f) az átdolgozás (Szjt. 29. §),
  g) a kiállítás (Szjt. 69. §).

A szerzői joggal való bármilyen visszaélés, a vásárlás feltételeinek nem megfelelő jogszerűtlen felhasználása esetén, vagy erre utaló magatartás/utalás/fenyegetés esetén a megvásárolt információkhoz való hozzáférés a határozatlan időre felfüggesztésre kerül.

Felek közötti együttműködés

A szolgáltatás felfüggesztésre kerül és kizárjuk a vásárlót a képzésről esetleges, a vásárló részéről történő olyan magatartás esetén, amely a kölcsönös együttműködést nehezíti vagy ellehetetleníti, különös tekintettel: online tréning hozzáférésének illetéktelenek számára elérhetővé tétele, kirívó viselkedés a csoporton belül, tréning közösségének, tagjainak zaklatása, zavarása, ellenük való szervezkedés, a közösségben történő negatív, toxikus viselkedés esetén.

Adatkezelés

A weboldal használata során a www.felsoegyszazalek.hu részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a www.felsoegyszazalek.hu alvállalkozója. (Pl.: a megrendelést kezelő szoftver/számlázóprogram készítője). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).

Ezen adatokat www.felsoegyszazalek.hu kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat www.felsoegyszazalek.hu a megrendelés teljesítéséhez használja fel.

Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat www.felsoegyszazalek.hu bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az hello@felsoegyszazalek.hu e-mail címen.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (11.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A www.felsoegyszazalek.hu weboldal oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja www.felsoegyszazalek.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Hírlevél igénylés

A www.felsoegyszazalek.hu több aloldalán igényelhető hírlevél. A feliratkozási űrlapokon a látogató megadhatja e-mail címét, nevét. A letöltés gombra klikkelve elfogadja, hogy az üzemeltető hírlevelet küldjön a részére. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető, bármelyik üzemeltetőtől kapott e-mail alján. A weboldal működtetője törekszik olyan automata rendszer alkalmazására, amely lehetővé teszi, hogy a törlés iránti igény egyetlen gombnyomással automatikusan megvalósuljon.

Kapcsolat, Jogorvoslat

Az üzemeltető adatait teljeskörűen megtalálja ezen az oldalon. Ha a látogató úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény szerint járhat el.

EU COMMERCIUM KFT 1082, Budapest Harminckettesek tere 6. A. 6.6.

Ügyfélszolgálat: hello@felsoegyszazalek.hu

Részletfizetéses megrendeléssel kapcsolatos információk

A tréningek/oktatóanyagok árának egyszerűbb finanszírozása érdekében az felsoegyszazalek.hu több termékét részletfizetéssel is meg lehet vásárolni.

A részletfizetéses vásárlás esetén a megrendelő a teljes ár kifizetésére vállal kötelezettséget a megadott részletekben, nemfizetés esetén a teljes hátralék rendezéséig felfüggesztésre kerül a fiókja (a hátralék rendezésére a hóforduló letelte után 3 munkanap áll rendelkezésre), utána végleg zároljuk a fiókját, és a fennmaradó tartozással kapcsolatban végrehajtást indítunk. A tartozást, valamint a végrehajtással kapcsolatos egyéb felmerülő költségeket, ügyvédi munkadíjat a vásárló viseli.

Ha több tréning megtekintéséhez van jogosultsága, akkor a vásárló teljes fiókja a tartozás rendezéséig felfüggesztésre kerül (tehát ha a vásárló kifizetett már egy teljes tréninget, és arra vásárol egy másikat, akkor a 3 napos határidő után a fiókját nem töröljük, hanem a tartozás rendezéséig szüneteltetjük a fiókjához történő hozzáférését). Vásárló tartozás kiegyenlítése után helyreállítjuk a hozzáférését a megvásárolt tréningjeihez. 

Méltányolható esetben eltekintünk a zárolástól és a fiók felfüggesztésétől, így ha a vásárlónak hátraléka keletkezne, haladéktalanul írjon levelet nekünk a hello@felsoegyszazalek.hu e-mail címünkre, hogy felvehessük vele a kapcsolatot és egyeztessünk a következő részlet kifizetéséről.

A termék megvásárlásakor külön checkboxot talál, ahol jelzi azt, hogy tudomásul veszi, hogy a vásárlás napjától számított valamennyi hónapig (amíg a tréning teljes vételárát ki nem fizeti) a levonás havi rendszerességgel megtörténik a kiválasztott fizetési módon keresztül, amennyiben a részletfizetés befizetése határidőre nem teljesül átadjuk a tartozást végrehajtásra.

Foglaló és tréning előjelentkezés:

Tréning megvásárlása előtt lehetőség nyíilk foglalót fizetni, amennyiben a vásárló komoly szándékát szeretné kifejezni a tréningen való részvételen. Ennek kifizetése után biztosítunk egy helyet az adott képzésen. Vásárláskor, a tréning termékoldalán jól megjelelölt határidőig kell a tréning teljes összegét, vagy a megjelölt részlet díját befizetni. Ha a tréning vételárának díja a megjelölt határidőig nem érkezik be banki átutalással vagy bankkártyás fizetéssel, akkor a foglaló levásárolható kuponná alakul (melyet 1 évig felhasználhat a vásárló), a kupon felhasználását a hello@felsoegyszazalek.hu-n tudja nekünk jelezni. A foglaló egyben előleg is az adott képzésre, tehát az előre megfizetett foglaló összege lejön a szolgáltatás végösszegéből. A foglaló nem jogosít fel a képzésen való részvételen, amennyiben a tréning vételára foglaló kifizetésétől számított 2 héten belül nem lett megfizetve.

A kupon nem átruházható, pénzre nem visszaváltható.

Közösség

Bizonyos szolgáltatások mellé lehetséges tagságot vásárolni a belső támogató közösséghez (Facebok csoport) amely segíti a tréningek alaposabb feldolgozását. Ezen szolgáltatás időben korlátozott ideig képzi részét az oldalon megvásárolható képzéseknek. Minden képzés mevásárlása után meghatározott időn belül ezen tagság lejár és újra megvásárolhatóvá válik a vásárló számára.

A Start tréning megvásárlásával a vásárlástól számítva 8 hetes tagság jár ehhez a közösséghez. Miután lejárt a 8 hét, lehetőség van hosszabbítást vásárolni a csoport tagsághoz. 


Előfizetési időszak


A Szolgáltató a jelen ÁSZF-vel érintett bizonyos szolgáltatásait (Havi coaching előfizetés, belső Facebook csoport előfizetés) különböző csomagokban nyújtja, mely csomagok mindegyike automatikusan megújuló csomag. A Felhasználó az adott csomag kiválasztásával elfogadja, hogy az előfizetés automatikusan megújul bankkártyás fizetéssel.

Az előfizetés havi előfizetéses konstrukció esetén minden alkalommal a következő hónap azonos napját megelőző nap éjfélig, 3 hónapos konstrukció esetén pedig a következő 3. hónap azonos napját megelőző nap éjfélig szól. Minden esetben az előfizetési időszak lejárati napját követő napon kerül sor az új időszaki előfizetési díj levonására és számlázására.

A Felhasználó az automatikus megújítást bármikor egyoldalúan megszüntetheti a következő előfizetési időszakra vonatkozóan. Az előfizetés megszüntetését kezdeményezheti Felhasználó a hello@felsoegyszazalek.hu email címre küldött elektronikus levélben (email) is a Felhasználó beazonosítására alkalmas, megjelölt adatok, információk megadásával. Amennyiben az emailes lemondási nyilatkozat az előfizetési időszak lejárata előtti 6. nap éjfélig beérkezett, a Szerződés az aktuális előfizetési időszak végével szűnik meg, és a kártyaregisztráció is törlésre kerül. Amennyiben Felhasználó emailes lemondási nyilatkozatát az aktuális előfizetési időszak lejártát megelőző 5 napon belül teszi meg, úgy a lemondási nyilatkozat a következő előfizetési időszakot követő első időszakra lesz irányadó.

Elektronikus levélben történő lemondáshoz szükséges adatok:

A Felhasználó regisztrációkor megadott email címe
A lemondásra kerülő csomag megnevezése
A lemondás oka
Az Ön neve

Kiscsoportos tréning

Vásárlónak lehetősége van heti szintű kiscsoportos tanácsadásra lehetőséget vásárolni. Ezek előre a tanácsadás jelentkezési oldalán rögzített fix számú kicsoportos tanácsadást tartalmaznak, amely az előre jól megjelölt határidő után nem használható fel, nem helyettesíthető, nem visszatéríthető.

Elállás joga és Start tréning belső házi garancia

Vásárló a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § m) pontja szerint, ezen kormányrendeletben meghatározott elállási jogát nem gyakorolhatja abban az alábbi esetben: 

Ha a terméket/ szolgáltatást nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében vásárolta meg (pl: online tréning, e-book, egyéb szellemi tartalom). Ezen teljesítés a vásárlással egyidejűleg ráutaló magatartással teljesül, mivel a szolgáltatáshoz való hozzáférés lehetősége egyből teljesül a vásárló részére egyből a befizetés után.

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (11.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék (fizikai, kiszállított termék esetén) kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

Mivel a weboldalon szereplő oktatóanyagok és videók nem tárgyi adathordozón értékesített termékek így erre a tréning teljes árának vagy részletének megfizetése után elállási lehetőség nincs.

Az oktatóanyagra érvényes 365 napos házi garancia szabályunk akkor érvényesíthető, ha a tréning teljes vételára ki lett fizetve, a vásárló elkészült az induló vállalkozásával (és beküldte nekünk a hello@felsoegyszazalek.hu-ra) és a 100% Garancia oldalon (lásd: https://felsoegyszazalek.hu/garancia) a 365 napos pénz visszafizetési garancia a termék minőségével kapcsolatos kifogásolása esetén, egyeztetés után kérhető vissza. A képzés árának visszaadása egyéni elbírálás alapján történik mivel a szolgáltatás nem digitális adathordozón értékesített termék. Termék árának visszafizetésekor a vásárlónak meg kell térítenie az eladó részéről a képzés során felmerülő költségeket, kizárólag ezután egyéni elbírálás alapján lehetséges a garancia érvényesítése, azaz a 365 napos megelégedettségi házi garancia csak abban az esetben érvényesíthető ha eladó beleegyezik a vételár visszaadásába. Különös méltánylást érdemlő esetben az eladó eltekint a költségek megtérítéséről, de ez is egyéni elbírálás részét képezi az eladó részéről. 

Vásárláskor az Általános Szerződési Feltételek elfogadásakor a 100% Garancia oldalon található kitételek is ráutaló magatartással elfogadásra kerülnek a vásárló részéről.

Elállási jog gyakorlásának menete

Online rendelés leadása, után a fizetés teljesítésével egyidejűleg, a vásárló azonnal hozzáférést kap a weboldalon található képzésünkhöz. Így az elállási jogát elveszíti. 

Amennyiben vásárló egyeztetni szeretne az eladó belső házi garanciánkkal kapcsolatban, annak jelzését megteheti  e-mailben a hello@felsoegyszazalek.hu.

Rosszhiszemű használat, a garanciával való visszaélés, valamint az eladó szolgáltatásával való visszaélés esetén vásárló azonnal kizárható mind a képzésből mind a közösségből a vételár visszaadása nélkül.

Hibás ár fogalma

Hibás árnak minősül különösen, de nem kizárólagosan: nyilvánvalóan téves, a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától, vagy a piaci árszintjétől jelentősen eltérő ár, ideértve a „feltűnő értékaránytalanság” esetét is; valamint esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os ár. A terméket kizárólag azon az áron lehet megvásárolni amit ajánlat útján eljuttattunk a vásárlóhoz (e-mailben,  valamint élő előadáson), ezen kívűli ajánlatok elveszítik érvényességüket.

Jogorvoslat

Jogvita esetén az eladó székhelyén illetékességgel rendelkező hatósági szervnél.

Felelősség

Eladó nem vállal  jogi felelőséget a vásárlónak nyújtott tanácsok kapcsán. Azaz a vásárló felelősége a saját induló vállalkozásának jogi teendőiről tájékozódni (akár könyvelővel, akár jogi szakemberrel értekezni) és meggyőződni a hatályos jogszabályokról. Az eladó részéről nyújtott tanácsok csupán tájékoztató jellegűek nem minősülnek szaktanácsadásnak.

Szerzői jogvédelem

Az oldalon található ingyenes és fizetéssel elérhető információkat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján a szerzői jog védi.

A szerzőt megillető jogok a következőek:

a) a többszörözés (Szjt. 18-19. §),
b) a terjesztés (Szjt. 23. §),
c) a nyilvános előadás (Szjt. 24-25. §),
d) a nyilvánossághoz közvetítés sugárzással vagy másként (Szjt. 26-27. §),
e) a sugárzott műnek az eredetihez képest más szervezet közbeiktatásával a nyilvánossághoz történő továbbközvetítése (Szjt. 28. §),
f) az átdolgozás (Szjt. 29. §),
g) a kiállítás (Szjt. 69. §).

A szerzői joggal való bármilyen visszaélés, a vásárlás feltételeinek nem megfelelő jogszerűtlen felhasználása esetén, vagy erre utaló magatartás/utalás/fenyegetés esetén a megvásárolt információkhoz való hozzáférés a jogorvoslatig határozatlan időre felfüggesztésre kerül.

Szolgáltatás felfüggesztésre kerül és kizárjuk a vásárlót a képzésről esetleges a vásárló részéről történő magatartás esetén, amely a kölcsönös együttműködést nehezíti vagy ellehetetleníti, különös tekintettel: online tréning hozzáférésének illetéktelenek számára elérhetővé tétele, kirívó viselkedés a csoporton belül, tréning közösségének tagjainak zaklatása, zavarása, felbújtása, közösségben történő negatív, toxikus viselkedés esetén.

Adatkezelés

A weboldal használata során a www.felsoegyszazalek.hu részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a www.felsoegyszazalek.hu alvállalkozója. (Pl.: a megrendelést kezelő szoftver/számlázóprogram készítője). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).

Ezen adatokat www.felsoegyszazalek.hu kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat www.felsoegyszazalek.hu a megrendelés teljesítéséhez használja fel.

Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat www.felsoegyszazalek.hu bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az hello@felsoegyszazalek.hu e-mail címen.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (11.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A www.felsoegyszazalek.hu weboldal oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja www.felsoegyszazalek.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Hírlevél igénylés

A www.felsoegyszazalek.hu több aloldalán igényelhető hírlevél. A feliratkozási űrlapokon a látogató megadhatja e-mail címét, nevét. A letöltés gombra klikkelve elfogadja, hogy az üzemeltető hírlevelet küldjön a részére. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető, bármelyik üzemeltetőtől kapott e-mail alján. A weboldal működtetője törekszik olyan automata rendszer alkalmazására, amely lehetővé teszi, hogy a törlés iránti igény egyetlen gombnyomással automatikusan megvalósuljon.

Kapcsolat, Jogorvoslat

Az üzemeltető adatait teljes körűen megtalálja ezen az oldalon. Ha a látogató úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény szerint járhat el.

EU COMMERCIUM KFT 1082, Budapest Harminckettesek tere 6. A. 6.6.

Ügyfélszolgálat: hello@felsoegyszazalek.hu

Adatkezelési tájékoztató

 

 1. Az adatkezelő adatai:

Cégnév:

EU Commercium Kft

Székhely:

1082 Budapest, Harminckettesek tere 6.A.6.6.

Adószám:

25763962-2-42

Cégjegyzékszám:

01-09-287848

Képviselő:

Dr. Ábrahám Zoltán ügyvezető


E-mail cím:

hello@felsoegyszazalek.hu

 1. Az Adatkezelési Tájékoztató célja:

Az adatkezelő magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Jelen Adatkezelési Tájékoztató célja ügyfelei, partnerei, vásárlói tájékoztatása személyes adataik kezelését illetően. Az adatkezelő kizárólag a hatályos jogszabályok rendelkezéseivel összhangban, az adatkezelési és adatvédelmi rendelkezések előírásait szigorúan betartva végzi a személyes adatok kezelését, figyelembe véve a jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság, a célhoz kötöttség, adattakarékosság, pontosság, korlátozott tárolhatóság alapelveit.

Az adatkezelő megtesz minden olyan technikai és szervezési intézkedést, hogy partnerei személyes adatait biztonságos, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendelete által előírt módon kezelje.

Az adatkezelő fentieknek megfelelve alakította ki hétköznapi tevékenységét, dolgozta ki szabályzatait, nyilvántartásait, iratmintáit, tájékoztatóit.

Az adatkezelő adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők az adatkezelő székhelyén, weboldalain. Az adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

Az adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja vásárlói információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az adatkezelő az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

 1. Az Adatkezelési Tájékoztató személyi, tárgyi és időbeli hatálya:

A jelen Adatkezelési Tájékoztató személyi hatálya kiterjed az adatkezelőre, valamint azon természetes személyekre, akik adatait a jelen Tájékoztató hatálya alá tartozó adatkezelések tartalmazzák, továbbá azon személyekre, akik jogait vagy jogos érdekeit az adatkezelés érinti.

A Tájékoztató tárgyi hatálya kiterjed az adatkezelő tevékenysége során felmerülő összes adatkezelésre, kivéve az ún. belső (pl. munkavállalókkal kapcsolatos) adatkezelések, melyek az adatkezelő Adatkezelési Szabályzatában kerülnek szabályozásra.

Jelen Tájékoztató a jóváhagyás napján lép érvénybe, további rendelkezésig, határozatlan ideig hatályos.

 1. Fontosabb fogalom meghatározások:

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó bármely információ. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító, vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális, vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Különleges adat: a személyes adatok különleges kategóriáiba tartozó minden adat, azaz a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a genetikai adatok, a természetes személyek egyedi azonosítását célzó biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére, vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok.

Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés-továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, illetve megsemmisítés.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza.

Adatfeldolgozó: az a természetes személy vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség, vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Közös adatkezelők: ha az adatkezelés céljait és eszközeit két vagy több adatkezelő közösen határozza meg, azok közös adatkezelőnek minősülnek.

Harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval, vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

Az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

 1. Jogszerű adatkezelés az adatkezelőnél:

A személyes adatok kezelésére az adatkezelőnél kizárólag az alábbi esetekben kerül sor:

 1. ha az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez,
  2. az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél,
  3. az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges,
  4. az adatkezelés az érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges,
  5. az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges.

Az adatkezelés jogszerűségét az adatkezelő a tevékenysége minden fázisában vizsgálja, csak olyan adatot és addig kezel, amelynek célját, jogalapját igazolni tudja. Valamely jogalap feltételének megszűnése esetén az adatkezelés csak abban az esetben folytatható, ha az adatkezelő megfelelő másik jogalapot tud igazolni.

A jogalapok igazolásának módja fő szabály szerint az írásbeliség, a ráutaló magatartással létrejött jogalap esetén is vizsgálni kell, hogy az utólag egyértelműen igazolható-e. Kétség esetén az észszerűség és a gazdaságosság szempontjaira tekintettel törekedni kell a ráutaló magatartással létrejött adatkezelés írásbeli megerősítésére.

A hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén az érintett írásbeli hozzájárulását adja a személyes adatai kezeléséhez. A hozzájárulás formai kötöttség nélküli, de az utólagos bizonyíthatóság papír, vagy elektronikus alapú írásbeli hozzájárulást igényel.

Jogi kötelezettség teljesítése jogalapon alapuló adatkezelés az érintett hozzájárulásától független, mivel az adatkezelést jogszabály határozza meg.
Az adatkezelés kötelező jellegétől függetlenül az érintett magánszeméllyel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés kötelező és nem kerülhető el, továbbá az érintett számára az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatást kell adni az adatai kezelésével kapcsolatos minden jelentős tényről.

A GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) szerint abban az esetben is lehetőség van személyes adatok kezelésére, ha az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett magánszemély az egyik fél, vagy az adatkezelés, adatfelvétel a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges. Az adatkezelő a szerződés teljesítése jogalappal a szerződés megkötése, teljesítése, megszűnése céljából kezelhet személyes adatokat.

 1. Személyes adatok kezelése az adatkezelőnél:

Az adatkezelő elsősorban online kurzusokat, workshopokat szervez, konzultációs lehetőséggel áll ügyfelei rendelkezésére, valamint könyvét értékesíti. Az adatkezelő létrehozott egy közösségi platformot is, melyhez előfizetéses rendszeren keresztül lehet csatlakozni. Ezen tevékenységek elvégzése során kerül kapcsolatba természetes személyek személyes adataival. Az alábbi adatkezelési tevékenységet folytatja:

A.
Az adatkezelő weboldalán (www.felsoegyszazalek.hu) lehet jelentkezni az általa meghirdetett képzésekre, workshopokra, kurzusokra, valamint az adatkezelő által összeállított termékek (pl.: webinar, könyv) megvásárlására is itt van lehetőség. A vásárlók magánszemélyek és jogi személyek egyaránt lehetnek. A vásárló dönthet arról, hogy regisztrációt követően, vagy regisztráció nélkül vásárol a webáruházban. A regisztrált vásárlók helyzete egyszerűbbé válik egy újabb képzésre való jelentkezés vagy egy újabb vásárlás során, hiszen nem kell ismét megadni adataikat. Mind a regisztráció során, mind a regisztráció nélküli jelentkezés/vásárlás esetében az érintett megadja személyes adatait (név, cím, e-mail cím, telefonszám) az adatkezelő számára. Az ilyen célból megadott személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Az adatkezelő a megvásárolt szolgáltatás, termék ellenértékéről számlát állít ki az érintett számára. A számla tartalmazza a vásárló nevét, címét, esetleg adószámát. A számla kiállítása az adatkezelő jogszabályban rögzített kötelezettsége. A számlán szereplő személyes adatok kezelésének jogalapja tehát, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

B.
Az adatkezelő konzultációs lehetőséget is biztosít ügyfelei számára. A jelentkezés alkalmával az adatkezelő az ügyfél nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét kéri megadni. A személyes adatokat az adatkezelő a megfelelő időpont ügyfélhez történő rendelése és időpontmódosítás esetén a kapcsolatfelvétel biztosítása érdekében kezeli. Az ilyen módon tudomására jutott személyes adatokat szerződéses jogalappal (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont) kezeli. Amennyiben az érintett nem veszi igénybe a foglalt időpontban az adatkezelő szolgáltatását, az adatkezelő a személyes adatokat haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül törli. Az adatkezelő az általa nyújtott szolgáltatás díjáról számlát állít ki az ügyfél részére. A számla tartalmazza az ügyfél nevét, címét, esetleg adószámát. A személyes adatok kezelésének jogalapja, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

C.
Az adatkezelő személyes előadásokat, pódiumbeszélgetéseket is szervez. Az eseményekre jelentkezni online módon és a rendezvény helyszínén személyesen is lehet. Az online jelentkezés során az adatkezelő az érintett nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát kéri el. Az adatkezelés célja a rendezvényre, eseményre való regisztráció elvégzése, az érintettel való kapcsolattartás lehetőségének biztosítása, az esemény szervezése. A személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Az adatkezelő az általa nyújtott szolgáltatás díjáról számlát állít ki az érintett részére. A számla tartalmazza az érintett nevét, címét. A személyes adatok kezelésének jogalapja, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

D.
Az adatkezelő létrehozott egy közösségi platformot (www.felsoegyszazalek.hu) is. A közösséghez való csatlakozás, valamint az adatkezelő videótárának igénybevétele havi előfizetéses rendszerben működik. Előfizetés esetén az adatkezelő az érintett személyes adatait (név, cím, telefonszám, e-mail cím) kéri el. A személyes adatok kezelésére a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont) érdekében kerül sor. Az előfizetési díj összegéről az adatkezelő havonta állít ki számlát. A számla az előfizető nevét, címét, esetleg adószámát tartalmazza. A számlán szereplő személyes adatok kezelésére jogi kötelezettség teljesítése érdekében, ezzel a jogalappal kerül sor (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

E.
Feladatai ellátása során az adatkezelő partnerei, ügyfelei e-mail címeit, telefonszámait kezeli, szerződéses kötelezettségei teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont), vagy egyéni hozzájárulásuk értelmében (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

F.
Az adatkezelő munkája során alvállalkozókkal, szállítókkal és szolgáltatókkal is szerződéses viszonyban állhat, ami szintén alapot biztosít a személyes adatok kezelésére. Ez esetben a személyes adatok kezelésének jogalapja (természetes személy, vagy egyéni vállalkozó esetében) a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont), jogi személy kapcsolattartójának személyes adatai kapcsán az érintett kifejezett, előzetes tájékoztatáson alapuló hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

G.
Az adatkezelő elsősorban saját weboldalain (www.felsoegyszazalek.hu, mutatja be tevékenységét. A honlapok tájékoztatást adnak a látogatók számára az adatkezelő szolgáltatásairól, termékeiről és elérhetőségeiről.. A www.felsoegyszazalek.hu weboldal működésük során cookie-kat alkalmaznak, amelyek szintén gyűjtenek személyes adatokat a látogatókról. A www.felsoegyszazalek.hu által alkalmazott cookie-k kapcsán adatkezelőnek a felület szolgáltatója minősül. A www.felsoegyszazalek.hu weboldal esetében az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

H.
A www.felsoegyszazalek.hu, és a www.felsoegyszazalek.hu weboldalakon néhány korábbi ügyfél, vásárló véleménye került feltüntetésre. A vélemények keresztnév vagy teljes név kiírásával és esetlegesen képmás feltüntetésével szerepelnek. Kizárólag akkor kerül a weboldalakon feltüntetésre a véleményező teljes neve, képmása (esetleg más személyes adata) és véleménye, amennyiben ehhez írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulását adta (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

I.
Az adatkezelő a www.felsoegyszazalek.hu weboldalán mutatja be munkavállalóit, valamint a szolgáltatásokhoz választható mentorokat. A munkavállalók és a mentorok névvel és képmással kerültek feltüntetésre. Kizárólag akkor kerülnek feltüntetésre a weboldalon a munkatársak és a mentorok személyes adatai, amennyiben ehhez előzetes, írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulásukat adták. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

J.
Az adatkezelőnél lehetőség van feliratkozni hírlevélre is, név, e-mail cím megadásával. A hírlevélre történő feliratkozás során az érintett nyilatkozik arról, hogy megismerte az adatkezelő Adatkezelési Tájékoztatójában foglaltakat, valamint arról is, hogy hozzájárulását adja-e személyes adatai marketing célú kezeléséhez. Az érintettet az Adatkezelési Tájékoztatóban írt jogok illetik meg és az ott írt módon és helyeken van lehetősége élni ezen jogaival. Ennek megfelelően a hírlevél küldés során folytatott személyes adatkezelés jogalapja a feliratkozó kifejezett és írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

K.
Az adatkezelő tevékenysége, szolgáltatásai és termékei bemutatása céljából, marketing célból közösségi oldalakat is üzemeltet. Itt is sor kerül az oldalak követőinek adatkezelésére. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

L.
Az adatkezelő tevékenységével kapcsolatos panaszkezelés során az adatkezelés célja a panasz közlésének lehetővé tétele, az érintett és panasza azonosítása, valamint a törvény szerint kötelezően rögzítendő adatok felvétele, illetve a panasz kivizsgálása, annak rendezésével összefüggő kapcsolattartás.
Megtett panasz esetén az ügyintézés, és így a személyes adatok kezelése – a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alapján – kötelező. Ennek értelmében a személyes adatok kezelésének jogalapja, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont).

Adatkezelő a fent írt adatkezelésekről adatkezelési nyilvántartást vezet. A nyilvántartás tartalmazza a személyes adatok törlésére megállapított határidőket is. A nyilvántartás jelen Adatkezelési Tájékoztató mellékletét képezi.

 1. Az adatkezelővel kapcsolatban álló adatfeldolgozók:

Ha az adatkezelést az adatkezelő nevében más végzi, az adatkezelő kizárólag olyan adatfeldolgozókat vehet igénybe, amelyek megfelelő garanciákat nyújtanak az Általános Adatvédelmi Rendelet követelményeinek való megfelelésre, vagy az érintettek jogainak védelmét biztosító, megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket végrehajtják.

Az adatkezelő ezúton nyilatkozik, hogy munkája során kizárólag olyan adatfeldolgozókkal lép kapcsolatba, akik megfelelő garanciával rendelkeznek a GDPR rendeletnek való megfelelőségről és az érintettek jogainak védelmét biztosító, megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtásáról. Az adatfeldolgozók vonatkozó nyilatkozatai rendelkezésére állnak.

Az érintettek jelen Adatkezelési Tájékoztató megismerésével és tudomásul vételével elfogadják, hogy adatkezelő az alábbiakban felsorolt adatfeldolgozók és közös adatkezelők részére továbbítja személyes adataikat. 

– Adatfeldolgozó az adatkezelő által alkalmazott könyvelő cég:
GODFATHER CONSULTING Tanácsadó KFT. 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6. B. ép. 1. em. 4. ajtó

– A számlák kiállításával kapcsolatban az adatkezelő partnere:
Billingo Technologies Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6.

– A bankkártyával történő fizetés érdekében az adatkezelő adatfeldolgozója, aki egyben önálló adatkezelő is:
Stripe Inc info@stripe.com 354 Oyster Point Blvd South San Francisco, CA 94080 United States

A személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződés teljesítése, majd ezt követően a jogszabályban írt megőrzési kötelezettség teljesítése.

– Az adatkezelő levelezőrendszerének kiszolgálója is adatfeldolgozó:
Active Campaign www.activecampaign.com 1 North Dearborn St 5th Floor Chicago, IL 60602

– Az adatkezelő weboldalainak tárhelyét biztosító társaságok szintén adatfeldolgozónak minősülnek:

Websupport Magyarország Kft. 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.– További adatfeldolgozó a hírlevél küldéssel összefüggésben (Mailchimp):
The Rocket Science Group LLC
dpo@mailchimp.com

– Az adatkezelő weboldala által alkalmazott Google Analytics szolgáltatás használata miatt adatfeldolgozó:
Google Ireland Limited
Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország

– A közösségi oldalak és a www.felsoegyszazalek.hu weboldalakba ágyazott social plug-in-ek használata miatt adatfeldolgozó és közös adatkezelő partner:
Facebook Ireland Ltd.
4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Írország

A YouTube közösségi videó megosztó oldal tulajdonosa:
Google Ireland Limited
Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország

– A felhő alapú online adatbázisban történő adattárolás során a szolgáltatás nyújtója adatfeldolgozónak minősül:
Google Ireland Limited
Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország

– Az adatkezelő továbbítja ügyfelei személyes adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére is.

A szerződött adatfeldolgozó és adatkezelő partnerek kizárólag az adatkezelő által adott utasítás alapján (kivéve jogi előírás alkalmazása), titoktartási kötelezettséget vállalva kezelik a partnerek személyes adatait.

 1. Az adatkezelő által kötött szerződésekkel kapcsolatos adatkezelés:

Vevői szerződések:

Az adatkezelő weboldalán (www.felsoegyszazalek.hu) lehet jelentkezni az általa meghirdetett képzésekre, workshopokra, kurzusokra, valamint az adatkezelő által összeállított termékek (pl.: webinar, könyv) megvásárlására is itt van lehetőség. A vásárlók magánszemélyek és jogi személyek egyaránt lehetnek. A vásárló dönthet arról, hogy regisztrációt követően, vagy regisztráció nélkül vásárol a webáruházban. A regisztrált vásárlók helyzete egyszerűbbé válik egy újabb képzésre való jelentkezés vagy egy újabb vásárlás során, hiszen nem kell ismét megadni adataikat. Mind a regisztráció során, mind a regisztráció nélküli jelentkezés/vásárlás esetében az érintett megadja személyes adatait (név, cím, e-mail cím, telefonszám) az adatkezelő számára. Az ilyen célból megadott személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Az adatkezelő a megvásárolt szolgáltatás, termék ellenértékéről számlát állít ki az érintett számára. A számla tartalmazza a vásárló nevét, címét, esetleg adószámát. A számla kiállítása az adatkezelő jogszabályban rögzített kötelezettsége. A számlán szereplő személyes adatok kezelésének jogalapja tehát, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

Az adatkezelő konzultációs lehetőséget is biztosít ügyfelei számára. A jelentkezés alkalmával az adatkezelő az ügyfél nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét kéri megadni. A személyes adatokat az adatkezelő a megfelelő időpont ügyfélhez történő rendelése és időpontmódosítás esetén a kapcsolatfelvétel biztosítása érdekében kezeli. Az ilyen módon tudomására jutott személyes adatokat szerződéses jogalappal (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont) kezeli. Amennyiben az érintett nem veszi igénybe a foglalt időpontban az adatkezelő szolgáltatását, az adatkezelő a személyes adatokat haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül törli. Az adatkezelő az általa nyújtott szolgáltatás díjáról számlát állít ki az ügyfél részére. A számla tartalmazza az ügyfél nevét, címét, esetleg adószámát. A személyes adatok kezelésének jogalapja, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

Az adatkezelő személyes előadásokat, pódiumbeszélgetéseket is szervez. Az eseményekre jelentkezni online módon és a rendezvény helyszínén személyesen is lehet. Az online jelentkezés során az adatkezelő az érintett nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát kéri el. Az adatkezelés célja a rendezvényre, eseményre való regisztráció elvégzése, az érintettel való kapcsolattartás lehetőségének biztosítása, az esemény szervezése. A személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Az adatkezelő az általa nyújtott szolgáltatás díjáról számlát állít ki az érintett részére. A számla tartalmazza az érintett nevét, címét. A személyes adatok kezelésének jogalapja, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

Az adatkezelő létrehozott egy közösségi platformot (www.felsoegyszazalek.hu) is. A közösséghez való csatlakozás, valamint az adatkezelő videótárának igénybevétele havi előfizetéses rendszerben működik. Előfizetés esetén az adatkezelő az érintett személyes adatait (név, cím, telefonszám, e-mail cím) kéri el. A személyes adatok kezelésére a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont) érdekében kerül sor. Az előfizetési díj összegéről az adatkezelő havonta állít ki számlát. A számla az előfizető nevét, címét, esetleg adószámát tartalmazza. A számlán szereplő személyes adatok kezelésére jogi kötelezettség teljesítése érdekében, ezzel a jogalappal kerül sor (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

Szállítói szerződések:

Az adatkezelő szállítói elérhetőségeit (név, e-mail cím, telefonszám) is kezelheti és szolgáltató, alvállalkozó cégekkel is kapcsolatban állhat. A partnerekkel való kapcsolattartás érdekében ezekben az esetekben is sor kerülhet személyes adatok kezelésére (a kapcsolattartó, vagy a természetes személy, egyéni vállalkozó személyes adatai). A személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont), vagy a kapcsolattartó hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).
Az adatkezelő, a cégek kapcsolattartóival hozzájáruló nyilatkozatot tölt ki, melyben tájékoztatja őket a személyes adatokkal kapcsolatos jogaikról és hozzájárulásukat kéri, hogy kezelhesse adataikat. Ilyen esetekben a személyes adatok kezelésének jogalapja az érintett kifejezett, írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulása az adatkezeléshez (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). Amennyiben a partnerrel kötött szerződés megszűnt és jogszabályban írt őrzési kötelezettség sem vonatkozik az adatok, dokumentumok megőrzésére, úgy a telefonszámok és az e-mail címek törlésre kerülnek. A szerződésben és a számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

 1. A vevők részére kiállított számlák és az azokon szereplő személyes adatok kezelése:

Az adatkezelő az általa nyújtott szolgáltatások és értékesített termékek ellenértékéről számlát állít ki. A számla az érintett nevét, címét, esetleg adószámát tartalmazza. A számla kiállítása az adatkezelő jogszabályban rögzített kötelezettsége. A számlán szereplő személyes adatok kezelésének jogalapja tehát, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). Az ilyen módon rögzített személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

 1. Gyermekek adatai, a személyes adatok különleges kategóriáinak kezelése:

Az adatkezelő termékeit és szolgáltatásait 18 éven felüli személyek részére kívánja biztosítani.

Az érintett az adatkezelő www.felsoegyszazalek.hu weboldalán a hírlevélre való feliratkozással, a www.felsoegyszazalek.hu, által alkalmazott cookie-k működéséhez való hozzájárulással kapcsolatban akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy nem iratkozhat fel a hírlevélre és a weboldalak által alkalmazott cookie-k adatgyűjtéséhez sem járulhat hozzá, tekintettel arra, hogy az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 8. cikk (1) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges. Az adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak.

Az adatkezelő tudomására hozott, vagy tudomására jutott különleges adatot az adatkezelő nem rögzíti. Ha az ilyen jellegű adat az adatkezelő tudta nélkül került az adatkezelő bármely rendszerébe, azt annak észlelését követően haladéktalanul törli a rendszerből.

 1. E-mail címek, telefonszámok megőrzése során alkalmazott eljárás:

Az adatkezelő tevékenysége során partnerei, ügyfelei, vásárlói e-mail címét és telefonszámát is megismeri. Az ilyen módon rendszerébe került személyes adatokat, elsősorban szerződéses kötelezettségeinek teljesítése érdekében kezeli (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Amennyiben a partnerrel kötött szerződés megszűnt és jogszabályban írt őrzési kötelezettség sem vonatkozik az adatok, dokumentumok megőrzésére, úgy a telefonszámok és az e-mail címek törlésre kerülnek. Néhány esetben az adatkezelőnek továbbra is jogos érdeke fűződik az adatok megőrzéséhez, ilyenkor kéri az érintett kifejezett és írásos hozzájárulását személyes adatai őrzéséhez (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

 1. Az adatkezelő weboldalai:

Az adatkezelő elsősorban saját weboldalain (www.felsoegyszazalek.hu) mutatja be tevékenységét. A honlapok tájékoztatást adnak a látogatók számára az adatkezelő elérhetőségeiről, szolgáltatásairól és termékeiről.

Az adatkezelő www.felsoegyszazalek.hu weboldalai működésük során cookie-kat használnak. A www.felsoegyszazalek.hu weboldal által alkalmazott cookie-k kapcsán adatkezelő a felületet szolgáltató társaság. A www.felsoegyszazalek.hu weboldal kapcsán a személyes adatok kezelésének jogalapja a látogató hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A www.felsoegyszazalek.hu weboldal az alábbi cookie-kat alkalmazza:

– _fbp
időtartam: 3 hónap
típus: marketing – Facebook
– fr
időtartam: 3 hónap
típus: marketing – Facebook
– _ga
időtartam: 2 év
típus: statisztikai – Google Analytics
– _gcl_au
időtartam: 3 hónap
típus: statisztikai – Google Analytics
– _gid
időtartam: 1 nap
típus: statisztikai – Google Analytics
– _gat_gtag_UA_78451537_1
időtartam: 1 perc
típus: statisztikai – Google Analytics
– _hjAbsoluteSessionInProgress
időtartam: 30 perc
típus: feltétlenül szükséges
– _hjFirstSeen
időtartam: 30 perc
típus: egyéb
– _hjIncludedInPageviewSample
időtartam: 4 perc
típus: egyéb
– _hjid
időtartam: 1 év
típus: egyéb
– cmplz_marketing
időtartam: 1 év
típus: marketing
– complianz_consent_status
időtartam: 1 év
típus: egyéb
– complianz_policy_id
időtartam: 1 év
típus: egyéb
– mailchimp_landing_site
időtartam: 1 hónap
típus: egyéb
– sbjs_current
időtartam: 6 hónap
típus: egyéb
– sbjs_current_add
időtartam: 6 hónap
típus: egyéb
– sbjs_first
időtartam: 6 hónap
típus: egyéb
– sbjs_first_add
időtartam: 6 hónap
típus: egyéb
– sbjs_migrations
időtartam: 6 hónap
típus: egyéb
– sbjs_session
időtartam: 30 perc
típus: feltétlenül szükséges
– sbjs_udata
időtartam: 6 hónap
típus: egyéb
– tk_lr
időtartam: 1 év
típus: statisztikai – JetPack
– tk_or
időtartam: 5 év
típus: statisztikai – JetPack
– tk_r3d
időtartam: 3 nap
típus: statisztikai – JetPack
– __utma
időtartam: 2 év
típus: egyéb
– __utmb
időtartam: 30 perc
típus: egyéb
– __utmc
időtartam: a böngészési munkamenet végéig
típus: egyéb
– __utmb
időtartam: 2 év
típus: egyéb
– __utmz
időtartam: 6 hónap
típus: egyéb
– woocommerce_cart_hash
időtartam: a böngészési munkamenet végéig
típus: feltétlenül szükséges
– woocommerce_items_in_cart
időtartam: a böngészési munkamenet végéig
típus: feltétlenül szükséges
– woocommerce_recently_viewed
időtartam: a böngészési munkamenet végéig
típus: feltétlenül szükséges
– wp_woocommerce_session_9bf76ae5a3e47a81c5191b5424c7489e
időtartam: 2 nap
típus: feltétlenül szükséges
– YSC
időtartam: a böngészési munkamenet végéig
típus: marketing – Youtube

Cookie-k (sütik):

A sütik feladata:
– információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
– megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek;
– megkönnyítik a weboldal használatát;
– minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k:

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a weboldalt, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

Az érintett választása a cookie-kal kapcsolatban:

Webböngésző cookie-k:

A böngésző beállításaiban az érintett elfogadhatja, vagy elutasíthatja az új cookie-kat és törölheti a meglévő cookie-kat. Azt is beállíthatja a böngészőben, hogy az minden alkalommal értesítse, amikor új cookie-kat helyeznek el a számítógépben, vagy más eszközön. A cookie-k kezelésével kapcsolatban további információkat találhat a böngésző „help” funkciójában.
Ha a látogató úgy dönt, hogy néhány, vagy az összes cookie-t kikapcsolja, nem fogja tudni használni a weboldal valamennyi funkcióját.

Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika, statisztika, marketing):

Google Analytics:

Az adatkezelő weboldala alkalmazza a Google Analytics, mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics webelemző, statisztikai célú szolgáltatás használatával az adatkezelő információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.
Ha a webhelyek vagy az alkalmazások a Google Analytics szolgáltatást a Google más hirdetési termékeivel – például a Google Ads rendszerrel – együtt használják, akkor egyéb hirdetési azonosítókat is gyűjthetnek. A felhasználók a Hirdetésbeállítások között kapcsolhatják ki ezt a szolgáltatást, illetve módosíthatják a cookie-k használatára vonatkozó beállításokat.
A Google Analytics azért gyűjti a felhasználók IP-címét, hogy megóvja a szolgáltatás biztonságát, illetve hogy a webhelytulajdonosok képet alkothassanak arról, hogy látogatóik mely országból, államból vagy városból érkeznek (ezt „IP szerinti földrajzihely-meghatározásnak” is nevezik). A Google Analytics lehetőséget kínál a gyűjtött IP-címek maszkolására, azonban a webhelytulajdonosok akkor is láthatják a felhasználók IP-címét, ha nem használják a Google Analytics szolgáltatást.
A Google Analytics keretében a látogató böngészője által továbbított IP-címet nem vezetik össze a Google más adataival. A sütik tárolását a böngésző szoftvere megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban ebben az esetben a látogató esetleg nem tudja a weboldal valamennyi funkcióját teljes körűen használni.
Ezen kívül a látogató megakadályozhatja a sütik által létrehozott és a weboldalak látogató általi használatára vonatkozó adatok (IP-címével együtt) Google általi gyűjtését, valamint ezeknek az adatoknak Google általi feldolgozását, amennyiben letölti és installálja a lenti link alatti böngésző-plugint.
Az aktuális link: http://www.google.com/policies/privacy/ads/.
A Google a Google Analytics és így az adatkezelő adatfeldolgozójaként tevékenykedik.
Az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) rendelkezései szerint a Google Analytics az adatfeldolgozó, mivel a Google Analytics adatokat gyűjt és dolgoz fel az ügyfelei (például az adatkezelő) nevében, ezeknek az ügyfeleknek az utasításai szerint. A Google csak a Google Analytics-ügyfelekkel kötött szerződések feltételei, valamint a termékeinek a kezelőfelületén az ügyfelek által megadott beállítások szerint használhatja az adatokat.
A Google Analytics belső cookie-kat, az eszközzel/böngészővel kapcsolatos adatokat, IP-címeket, illetve a webhelyen/alkalmazásban végzett tevékenységeket gyűjt. Ezeket az adatokat azért gyűjti, mert ezek alapján az adatok alapján tudja mérni, illetve statisztikai jelentésekben rögzíteni a felhasználók által az olyan webhelyeken és/vagy alkalmazásokban végzett műveleteket, amelyek a Google Analytics szolgáltatást használják. Az ügyfelek személyre szabhatják a cookie-kat, valamint a gyűjtött adatok körét az olyan funkciókkal, mint a cookie-beállítások, a User-ID, az Adatok importálása és a Measurement Protocol.
A Google Analytics alkalmazásokhoz SDK-t használó ügyfelek esetén a Google egy alkalmazáspéldány-azonosítót gyűjt. Ez egy olyan szám, amelyet a rendszer véletlenszerűen állít elő akkor, amikor a felhasználó először telepít egy alkalmazást.
A Google Analytics arra használja az IP-címeket, hogy kikövetkeztesse a látogatók földrajzi helyét, valamint arra, hogy megvédje a szolgáltatást és az ügyfeleit. Az ügyfelek bekapcsolhatják az IP-maszkolás nevű funkciót, amelynek használatakor a Google Analytics a gyűjtött IP-cím egésze helyett csak az IP-cím egy részét használja fel. Továbbá az ügyfelek igény szerint felül is bírálhatják az IP-címeket az IP-felülbírálási funkcióval.
A Google a Google Analytics szolgáltatásban kezelt adatokat arra használja, hogy az ügyfelei számára biztosítsa a Google Analytics mérési szolgáltatást. Az azonosítókkal – így például a cookie-kal és az alkalmazáspéldány-azonosítókkal – azt méri, hogy a felhasználók milyen műveleteket végeznek az ügyfelek webhelyeivel és/vagy alkalmazásaival. Az IP-címeket a szolgáltatás biztonságának megőrzéséhez, valamint arra használja, hogy a webhelytulajdonosoknak áttekintést tudjon adni arról, hogy a felhasználóik a világ mely tájáról érkeznek.

Social plug-in-ek alkalmazása:

Az adatkezelő weboldala alkalmazza a közösségi oldalak beágyazott tartalmait is. Ezekben az esetekben a közösségi oldal üzemeltetőjével közös adatkezelés valósul meg. Az adatkezelési jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont), melyet a cookiek-ról való adatgyűjtéssel kapcsolatos tájékoztatás elfogadásával, az adatgyűjtéshez való hozzájárulással tesz meg.

Facebook pixel (Facebook cookie):

A Facebook képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook pixel segítségével a Facebook felületén a weboldal látogatói számára személyre szabott ajánlatok, hirdetések jelenhetnek meg. Az adatkezelő weboldala alkalmazza a Facebook pixelt. Az adatkezelési jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont), melyet a cookiek-ról való adatgyűjtéssel kapcsolatos tájékoztatás elfogadásával, az adatgyűjtéshez való hozzájárulással tesz meg.

Az érintett az adatkezelő weboldalán a cookie-k használatának elfogadásával kapcsolatban akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy a weboldal által alkalmazott cookie-k elfogadásáról vagy elutasításáról nem nyilatkozhat, tekintettel arra, hogy az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 8. cikk (1) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges. Az adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak.

A vásárlással, regisztrációval kapcsolatos személyes adatkezelés:

Az adatkezelő weboldalán (www.felsoegyszazalek.hu) lehet jelentkezni az általa meghirdetett képzésekre, workshopokra, kurzusokra, valamint az adatkezelő által összeállított termékek (pl.: webinar, könyv) megvásárlására is itt van lehetőség. A vásárlók magánszemélyek és jogi személyek egyaránt lehetnek. A vásárló dönthet arról, hogy regisztrációt követően, vagy regisztráció nélkül vásárol a webáruházban. A regisztrált vásárlók helyzete egyszerűbbé válik egy újabb képzésre való jelentkezés vagy egy újabb vásárlás során, hiszen nem kell ismét megadni adataikat. Mind a regisztráció során, mind a regisztráció nélküli jelentkezés/vásárlás esetében az érintett megadja személyes adatait (név, cím, e-mail cím, telefonszám) az adatkezelő számára. Az ilyen célból megadott személyes adatok kezelésének jogalapja a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Az adatkezelő a megvásárolt szolgáltatás, termék ellenértékéről számlát állít ki az érintett számára. A számla tartalmazza a vásárló nevét, címét, esetleg adószámát. A számla kiállítása az adatkezelő jogszabályban rögzített kötelezettsége. A számlán szereplő személyes adatok kezelésének jogalapja tehát, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

Az előfizetéses szolgáltatásokkal kapcsolatos személyes adatkezelés:

Az adatkezelő létrehozott egy közösségi platformot (www.felsoegyszazalek.hu) is. A közösséghez való csatlakozás, valamint az adatkezelő videótárának igénybevétele havi előfizetéses rendszerben működik. Előfizetés esetén az adatkezelő az érintett személyes adatait (név, cím, telefonszám, e-mail cím) kéri el. A személyes adatok kezelésére a szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont) érdekében kerül sor. Az előfizetési díj összegéről az adatkezelő havonta állít ki számlát. A számla az előfizető nevét, címét, esetleg adószámát tartalmazza. A számlán szereplő személyes adatok kezelésére jogi kötelezettség teljesítése érdekében, ezzel a jogalappal kerül sor (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont). A számlán szereplő személyes adatokat az adatkezelő a Számviteli törvény 169. §-ában rögzített megőrzési kötelezettségnek eleget téve, 8 évig tárolja.

A weboldalakon feltüntetett „Vélemények”-kel kapcsolatos személyes adatkezelés:

A www.felsoegyszazalek.hu, weboldalon néhány korábbi ügyfél, vásárló véleménye került feltüntetésre. A vélemények keresztnév vagy teljes név kiírásával és esetlegesen képmás feltüntetésével szerepelnek. Kizárólag akkor kerül a weboldalakon feltüntetésre a véleményező teljes neve, képmása (esetleg más személyes adata) és véleménye, amennyiben ehhez írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulását adta (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). Az adatkezelő a személyes adatokat az érintett hozzájárulásának visszavonásáig kezeli.

A munkavállalók, mentorok bemutatásával kapcsolatos személyes adatkezelés:

Az adatkezelő a www.felsoegyszazalek.hu weboldalán mutatja be munkavállalóit, valamint a szolgáltatásokhoz választható mentorokat. A munkavállalók és a mentorok névvel és képmással kerültek feltüntetésre. Kizárólag akkor kerülnek feltüntetésre a weboldalon a munkatársak és a mentorok személyes adatai, amennyiben ehhez előzetes, írásos, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulásukat adták. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

 1. Hírlevélre történő feliratkozás:

Az adatkezelőnél lehetőség van feliratkozni hírlevélre is. A hírlevélre történő feliratkozás során az érintett nyilatkozik arról, hogy megismerte az adatkezelő Adatkezelési Tájékoztatójában foglaltakat, valamint arról is, hogy hozzájárulását adja-e személyes adatai marketing célú (hírlevél küldés céljából) történő kezeléséhez. Az érintettet az Adatkezelési Tájékoztatóban írt jogok illetik meg és az ott írt módon és helyeken van lehetősége élni ezen jogaival. Ennek megfelelően a hírlevél küldés során folytatott személyes adatkezelés jogalapja a feliratkozó kifejezett és írásos hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A hírlevél küldéssel kapcsolatos adatkezelés célja a címzett teljeskörű általános, vagy személyre szabott tájékoztatása az adatkezelőnél megjelenő újdonságokról, legújabb hírekről, a vonatkozó és hatályos jogszabályoknak megfelelően. A hírlevélre és/vagy DM célú levélküldésre történő feliratkozás önkéntes hozzájáruláson alapul, az adatkezelő természetesen lehetőséget ad arra, hogy az érintett bármikor visszavonhassa hozzájárulását és leiratkozzon a hírlevélről.

Az érintett az adatkezelő weboldalán a hírlevélre történő feliratkozással kapcsolatban akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy a hírlevélre nem iratkozhat fel, tekintettel arra, hogy az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 8. cikk (1) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges. Az adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak.

 1. Az adatkezelő közösségi oldalai:

Az adatkezelő Facebook oldalakat is üzemeltet, itt is sor kerül a személyes adatok kezelésére. Az adatkezelő Facebook oldalain is népszerűsíti tevékenységét, ismerteti szolgáltatásait és termékeit. Ezeket az oldalakat az adatkezelő marketing célokra használja.

https://www.facebook.com/groups/552299831928403

Az adatkezelő a Facebookon keresztül is átfogó személyes támogatást nyújt. Ha a Facebookon keresztül intéz kérdést hozzá, igyekszik azt minél előbb megválaszolni. A Facebook oldalakon tudomására jutott adatokat kizárólag kérdésének megválaszolásához használja, további reklám célokra nem.

A Facebook oldalak használatának célja: közösségi média felületen történő reklámozás, információk közlése. A Facebook a saját céljaira is használhatja az adatokat, köztük az érintett profilozását és hirdetésekkel való megcélzását.

Ahhoz, hogy a Facebookon keresztül kapcsolatba tudjon lépni az adatkezelővel, be kell jelentkeznie. Ehhez a Facebook adott esetben szintén személyes adatokat kér, illetve tárolja és feldolgozza azokat. Az adatkezelőnek nincs befolyása ezeknek az adatoknak a fajtájára, terjedelmére és feldolgozására, nem kap személyes adatokat a Facebook üzemeltetőjétől. További információt ezzel kapcsolatban a Facebook oldalán talál.

A Facebook oldalakon követők személyes adatait az adatkezelő hozzájárulásuk értelmében kezeli (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont), a hozzájárulást megadottnak tekinti azzal, hogy az adott személy kedveli, követi oldalait, bejegyzéseit, illetve kommentet ír azokhoz.

 1. A felhő alapú alkalmazások használata során megvalósuló személyes adatkezelés:

Az adatkezelő elsősorban a dokumentumok tárolására, biztonsági mentésére és megosztására alkalmaz felhő alapú szolgáltatásokat. Az ilyen szolgáltatások közös jellemzője, hogy azt nem a felhasználó számítógépe, hanem egy távoli szerver, a világ bármely pontján elhelyezhető szerverközpont nyújtja. Ilyen szolgáltatást nyújtanak az online tárhelyek is. A felhőalkalmazások nagy előnye, hogy földrajzi helytől lényegében független, nagy biztonságú, rugalmasan bővíthető informatikai tároló és feldolgozó kapacitást nyújtanak.

Ezekben az esetekben a felhőszolgáltató adatfeldolgozónak tekinthető, aki a személyes adatokat az adatkezelő érdekében dolgozza fel. A felhőszolgáltatók kötelesek a személyes adatok bizalmas kezelésére, és csak az adatkezelő utasítására végezhetnek adatfeldolgozást.

Az adatkezelő a lehető legnagyobb odafigyeléssel választja meg a felhőszolgáltatásokat biztosító partnereit, minden, általában elvárható intézkedést megtesz, hogy azokkal ügyfelei adatbiztonsági érdekeit is szem előtt tartó szerződést kössön, azok adatkezelési elvei számára átláthatóak legyenek és az adatbiztonságot rendszeresen ellenőrzi.
A felhő alapú tárhelyek jelszóval védettek, az ott tárolt adatokhoz kizárólag az adatkezelő férhet hozzá.

Az adatkezelő partnerei a felhő alapú alkalmazások igénybevételéhez szükséges adattovábbításhoz jelen Adatkezelési Tájékoztató elfogadásával kifejezetten hozzájárulnak. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

 1. Az adatkezelő tevékenységével kapcsolatos panaszkezelés:

Az adatkezelő tevékenységével kapcsolatos panaszkezelés során az adatkezelés célja a panasz közlésének lehetővé tétele, az érintett és panasza azonosítása, valamint a törvény szerint kötelezően rögzítendő adatok felvétele, illetve a panasz kivizsgálása, annak rendezésével összefüggő kapcsolattartás.
Megtett panasz esetén az ügyintézés, és így a személyes adatok kezelése – a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alapján – kötelező. Ennek értelmében a személyes adatok kezelésének jogalapja, jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont).
Az adatkezelő a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát 5 évig megőrzi, ennek alapján a személyes adatokat is ezen időtartam alatt kezeli.

 1. Az adatkezelés biztonsága:

Az adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és fenntartja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akinek az adatokat továbbítja, vagy átadja, felhívja, hogy tegyenek eleget az adatbiztonság követelményének.

Az adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. A kezelt adatokat kizárólag az adatkezelő és az általa igénybe vett adatfeldolgozó(k) ismerheti(k) meg, azokat harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adja át.

Az adatkezelő fokozottan ügyel partnerei, ügyfelei, vásárlói személyes adatainak biztonságára. A jogszabályi rendelkezések maradéktalan betartása mellett jár el és ezt megköveteli valamennyi partnerétől is. A személyes adatok védelme magában foglalja a fizikai adatvédelmet is (a dokumentumok riasztóval védett, zárható helyiségben, zárható szekrényben, illetve páncélszekrényben való tárolása), valamint az informatikai védelmet is.

Az adatkezelő az érintett által megadott személyes adatokat elsődlegesen a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban megadott adatfeldolgozó(k) szokásos védelmi rendszerekkel ellátott szerverein, részben a saját informatikai eszközein, papír adathordozó esetén székhelyén, megfelelően elzárva tárolja.

Az érintettek elismerik és elfogadják, hogy személyes adataik megadása esetén az adatok védelme teljes mértékben az interneten és a számítógépes rendszerben nem garantálható. Jogosulatlan hozzáférés vagy adatmegismerés – adatkezelő erőfeszítéseinek ellenére történő – bekövetkezésekor a jelen tájékoztatóban írtak szerint szükséges eljárni.

 1. Az adatkezeléssel érintettek jogai:

– Átlátható tájékoztatás:
Jelen Adatkezelési Tájékoztató is azt a célt szolgálja, hogy világos, tömör, átlátható, érthető információkat nyújtson az adatkezelőnél alkalmazott adatkezelési tevékenységről.

– Hozzáférési jog:
Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

 • az adatkezelés célja,
  • az érintett személyes adatok kategóriái,
  • azon címzettek, akikkel a személyes adatokat közölték,
  • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama.

Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:
EU Commercium Kft 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6.A.6.6. E-mail: hello@felsoegyszazalek.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Helyesbítéshez való jog:
Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:
EU Commercium Kft 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6.A.6.6. E-mail: hello@felsoegyszazalek.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Törléshez való jog:
Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő törölje a rá vonatkozó személyes adatokat. Az adatkezelő – ezen kérelem alapján – köteles törölni a személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

 • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték,
  • az érintett visszavonja korábban adott hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja,
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték,
  • uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges törölni az adatokat.

Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:
EU Commercium Kft 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6.A.6.6. E-mail: hello@felsoegyszazalek.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Adatkezelés korlátozásához való jog:
Érintett jogosult kérni, hogy az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, elsősorban akkor, ha:

 • vitatja az adatok pontosságát,
  • jogellenesnek tartja az adatkezelést, de valamilyen okból mégsem kéri az adatok törlését.

Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:
EU Commercium Kft 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6.A.6.6. E-mail: hello@felsoegyszazalek.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Adathordozhatósághoz való jog:
Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:
EU Commercium Kft 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6.A.6.6. E-mail: hello@felsoegyszazalek.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Tiltakozáshoz való jog:
Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból, bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendeletének 21. cikkében írt módon.

Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:
EU Commercium Kft 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6.A.6.6. E-mail: hello@felsoegyszazalek.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol az érintetteknek.

– Az érintettet megillető jog automatizált döntéshozatal esetén:
Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna, vagy őt jelentős mértékben érintené. Automatizált döntéshozatal minden olyan eljárás vagy módszertan, melynek során technikai automatizmus értékeli ki az érintett személyes jellemzőit és amely rá nézve joghatással jár vagy őt jelentős mértékben érinti. Az adatkezelő nem alkalmaz olyan profilozásra is alkalmas informatikai automatizmusokat, melyek az érintett jogaira nézve jelentős kihatással bírnak.

Az adatkezelőtől a fenti adatokról tájékoztatást kérhet az alábbi címen, e-mail címen:
EU Commercium Kft 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6.A.6.6. E-mail: hello@felsoegyszazalek.hu

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt, hogy megkeresésére 30 napon belül válaszol. A postai úton küldött tájékoztatási kérelmekre postai úton, az e-mailen küldött kérelmekre, e-mail útján válaszol az érintetteknek.

Az adatkezelő vállalja, hogy minden olyan címzettet tájékoztat a fenti jogokkal kapcsolatban részére küldött kérelmekről, akivel a személyes adatokat közölte, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul. Vállalja továbbá, hogy a fenti kérelmek elintézéséről az azokkal kapcsolatos döntésről legkésőbb 30 napon belül értesíti az érintettet (kérelmezőt).

 1. Adatvédelmi incidens:

Adatvédelmi incidensnek minősül a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését, az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Adatvédelmi incidens esetén az adatbiztonság sérülésének komoly veszéllyel fenyegető szintűnek kell lennie, tehát a sérülésnek olyan fokúnak kell lennie, amely a személyes adatok:

– megsemmisülésével,
– elvesztésével,
– megváltoztatásával,
– jogosulatlan közlésével vagy
– jogosulatlan hozzáférésével jár együtt.

Incidensnek minősül, ha a fentiek közül bármelyik bekövetkezik, de ez nem zárja ki, hogy több pont is megvalósuljon egyszerre. Nem csupán a szándékos, rosszindulatú magatartások tartoznak e körbe, hanem a gondatlanságból elkövetett sérülések is. Az incidens tehát akkor következik be, ha véletlen vagy jogellenes cselekmény okozza.

Adatvédelmi incidensnek minősülnek például:

– személyes adatok dokumentumon, hordozható eszközön, adathordozón vagy informatikai rendszeren (pl. levelezéssel) történő illegális továbbítása,
– illetéktelen hozzáférések személyes adatokat kezelő informatikai rendszerhez vagy alkalmazáshoz,
– személyes adatokat tartalmazó adatbázis részének vagy egészének sérülése, vagy elvesztése,
– az informatikai rendszer részének vagy egészének használhatatlanná válása vírus, vagy egyéb rosszindulatú szoftver által, stb.

Az adatvédelmi incidens megfelelő és kellő idejű intézkedés hiányában fizikai, vagyoni, vagy nem vagyoni károkat okozhat a természetes személyeknek, többek között a személyes adataik feletti rendelkezés elvesztését, vagy a jogaik korlátozását, a hátrányos megkülönböztetést, a személyazonosság-lopást, vagy a személyazonossággal való visszaélést, a pénzügyi veszteséget, az álnevesítés engedély nélküli feloldását, a jó hírnév sérelmét, a szakmai titoktartási kötelezettség által védett személyes adatok bizalmas jellegének sérülését, illetve a szóban forgó természetes személyeket sújtó egyéb jelentős gazdasági vagy szociális hátrányt.

Egy esetleges adatvédelmi incidens bekövetkezése esetén (kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve) az adatkezelő haladéktalanul bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé. Amint az incidens az adatkezelő tudomására jut, azt indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenteni köteles. Ha a bejelentés 72 órán belül nem tehető meg, abban meg kell jelölni a késedelem okát, az előírt információkat pedig – további indokolatlan késedelem nélkül – részletekben is közölni kell.

Az adatvédelmi incidens bejelentéséhez a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a honlapján külön e célra létrehozott rendszert üzemeltet, amelyen keresztül a bejelentések elektronikus úton megtehetők.

Az adatkezelő nyilvántartja az adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait, és az orvoslására tett intézkedéseket. Az adatkezelőnek nyilván kell tartani az incidensekkel kapcsolatos adatokat, köztük az okait, a történéseket és az érintett személyes adatok körét. Emellett szerepelnie kell még a nyilvántartásban az incidensek hatásainak és következményeinek, valamint az orvoslásukra tett intézkedéseknek és az adatkezelő következtetéseit is (például: miért gondolja, hogy az incidens nem bejelentésköteles, vagy ha a bejelentés késedelmesen történik, akkor mi volt a késedelem oka).

Nem szükséges bejelenteni a felügyeleti hatóságnak azt az incidenst, amely valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.

Amennyiben az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár az adatkezelő partnereinek, ügyfeleinek, vásárlóinak jogaira és szabadságaira nézve, haladéktalanunk tájékoztatja erről az érintett partnert. Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell a legfontosabb információkat és intézkedéseket.

Az érintettet nem kell a fentiek szerint tájékoztatni, ha az alábbi feltételek bármelyike teljesül:

– az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
– az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
– a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az értintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

 1. Tájékoztató a legfontosabb vonatkozó jogszabályokról:

– 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Info. tv.);
– Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
– 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
– 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számviteli tv.).

 1. Bírósághoz fordulás joga:

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

 1. Adatvédelmi hatósági eljárás:

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely:

1055 Budapest, Falk Miksa u. 9-11.

Levelezési cím:

1363 Budapest, Pf. 9.

Telefon:

0613911400

Fax:

0613911410

E-mail:

ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap:

http://www.naih.hu

 1. Egyéb rendelkezések:

Az adatkezelő az e tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor ad tájékoztatást. Ilyen esetekben a hatályos jogszabályok rendelkezéseit tekinti irányadónak.

Az adatkezelő ezúton tájékoztatja ügyfeleit, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt. Az adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Az Adatvédelmi Hatóság weboldala további információkat tartalmaz a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban hivatkozott adatvédelmi jogokról.

Budapest, 2021.január 1.

Dr. Ábrahám Zoltán
ügyvezető

 1. SZÁMÚ MELLÉKLET

Ssz.

Személyes adat kezelésének megnevezése

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés jogalapja

A személyes adat törlésére nyitva álló határidő

1.

A weboldalon történő vásárlás és regisztráció során megadott személyes adatok.

A szerződés teljesítése érdekében, kapcsolattartás céljából.

A szerződés teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont).

A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (8 év) leteltét követő 30 napon belül.

2.

A weboldalon történő vásárlás és regisztráció során a jogi személy kapcsolattartójának személyes adatai.

Szerződéses kötelezettség teljesítése érdekében.

Az érintett hozzájárulása alapján (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A hozzájárulás visszavonása esetén, haladéktalanul. A szerződés megszűnését követő 10 munkanapon belül, kivéve, ha jogszabály rendelkezik a szerződéssel kapcsolatban megőrzési kötelezettségről (a kötelezettség leteltét követő 30 napon belül).

3.

A konzultációra való jelentkezés során megadott személyes adatok.

A jelentkezés rögzítése, kapcsolattartás érdekében.

A szerződés létrehozása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont).

Amennyiben az ügyfél a konzultáción nem jelenik meg és az időpont módosítását sem kéri, az adatkezelő haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül törli az érintett személyes adatait.

4.

A konzultáció igénybevétele során rögzített egyéb személyes adatok.

A szerződés teljesítése.

A szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont).

A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (8 év) leteltét követő 30 napon belül.

5.

Az előadásra, pódium beszélgetésre való jelentkezés során megadott személyes adatok.

A jelentkezés rögzítése, kapcsolattartás érdekében.

A szerződés létrehozása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont).

A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (8 év) leteltét követő 30 napon belül.

6.

A közösségi platformra, videótárra való előfizetés esetén az ügyfél személyes adatai.

A szerződés teljesítése.

A szerződéses kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont), majd jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont).

A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (8 év) leteltét követőn 30 napon belül.

7.

A szolgáltatást igénybevevők, vásárlók (természetes személy, egyéni vállalkozó esetén) számára kiállított számlán szereplő személyes adatok.

Jogszabályban írt kötelezettség teljesítése, a számla kiállítása.

Jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont).

A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (8 év) leteltét követő 30 napon belül. Felnőttképzés esetén szintén a 8. év végét követő 30 napon belül.

8.

Beérkező e-mailekkel (feladók e-mail címével), telefonszámokkal kapcsolatos adatkezelés.

Szerződéses kötelezettség teljesítése érdekében, vagy hozzájárulás alapján.

Szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont), vagy az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A feladat elvégzését követő 10 munkanapon belül, vagy a hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul, max. 3 munkanapon belül.

9.

A szállítók, szolgáltatók, alvállalkozók személyes adatai (természetes személy, vagy egyéni vállalkozó esetén).

Szerződéses kötelezettség teljesítése érdekében.

Szerződésben vállalt kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont).

A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (8 év) leteltét követőn 30 napon belül.

10.

A szállító cégek, szolgáltatók, alvállalkozó kapcsolattartóinak személyes adatai.

Szerződéses kötelezettség teljesítése érdekében.

Az érintett hozzájárulása alapján (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A hozzájárulás visszavonása esetén, haladéktalanul. A szerződés megszűnését követő 10 munkanapon belül, kivéve, ha jogszabály rendelkezik a szerződéssel kapcsolatban megőrzési kötelezettségről (a kötelezettség leteltét követő 30 napon belül).

11.

A weboldal által kezelt cookie-k adatgyűjtése során rögzített személyes adatok.

A felhasználói élmény növelése, a weboldal fejlesztése, statisztikai cél.

Az érintett hozzájárulása alapján (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül.

12.

A www.felsoegyszazalek.hu, weboldalon feltüntetett vélemények közzététele során esetlegesen megadott személyes adatok (pl.: név, képmás).

Referencia, a szolgáltatások és termékek népszerűsítése céljából.

Az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul.

13.

A www.felsoegyszazalek.hu weboldalon a mentorok bemutatása során közzétett személyes adatok (pl.: név, képmás).

A tevékenység népszerűsítése.

Az érintett hozzájárulása alapján (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul, de legkésőbb 3 munkanapon belül.

14.

A hírlevélre történő feliratkozás során megadott személyes adatok (név, e-mail cím).

Hírlevél küldése érdekében.

Az érintett hozzájárulása alapján (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul.

15.

A közösségi oldalak használata során az adatkezelő tudomására jutott személyes adatok.

A tevékenység, a szolgáltatások és termékek népszerűsítése érdekében.

Az érintett hozzájárulása (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

A hozzájárulás visszavonását követően haladéktalanul.

16.

A panaszkezelés során megismert személyes adatok.

A panasz beazonosítása és kezelése érdekében.

Jogi kötelezettség teljesítése (Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont).

A jogszabályban előírt megőrzési kötelezettség (5 év) leteltét követőn 30 napon belül.

Adatvédelemi nyilatkozat
RÉGI

Jelen Adatvédelmi Tájékoztató összefoglalja a www.felsoegyszazalek.hu kezelője által folytatott adatkezelési elveket és annak gyakorlatát.
A megrendelő/felhasználó az adatok elküldésével kijelenti, hogy azok a valóságnak megfelelnek.

1. Adatkezelő

Az adatok kezelője a EU COMMERCIUM KFT (székhely/postázási cím: 1082 Budapest, Harminckettesek tere 6. A. ép. 6. em. 6. )
Elérhetőség: hello@felsoegyszazalek.hu

 

2. A kezelt adatok és érintettek köre

A webshop látogatása során anonim módon a látogató session ID-t kap, amellyel a Google Analytics a személyes adatoktól függetlenül, statisztikai céllal rögzíti a látogatás kezdő- illetve befejező időpontját, illetve a látogatott oldalakat. Erről az minden új látogató az első oldalletöltés alkalmával tájékoztatásban, valamint az Adatvédelmi Nyilatkozathoz hozzáférésben részesül.
A webshop-ra történő regisztrációhoz, illetve a megrendelés során a számlázási és szállítási feladatok elvégzéséhez az adatkezelő a következő adatokat kezeli:
Név, e-mail cím, telefonszám, lakcím
A webshop használatához megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.
A felhasználó által megadott adatok pontatlanságáért, vagy valótlanságáért az adatkezelő felelősséget nem vállal.

3. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés célja a webshop felhasználói által leadott megrendelések teljesítése, a számla kiállítása és a felhasználóval való kapcsolattartás a kiszállítás sikerességének biztosítására. Ezen felül az adatkezelés további célja a vevői megelégedettség mérése és az e-mail hírlevélre feliratkozók számára személyes ajánlatok küldése. Leiratkozni az unsubscribe gomb megnyomásával tud az e-mailben. A Google Analytics által használt anonim session ID-k és cookiek felhasználásának célja statisztikai jellegű. A felhasználó a regisztráció során önként hozzájárul, hogy a 2. pontban említett típusú adatokat az adatkezelő felhasználja. Az adatkezelő a megadott adatokat bizalmasan kezeli.

 

4 Az adatkezelés időtartama

A Google Analytics által létrehozott cookiek időtartama 30 napra szól, a session ID-k a webshop elhagyásakor automatikusan törlődnek.
A felhasználó által megadott adatokat a felhasználó írásos kezdeményezésére az adatkezelő 10 munkanapon belül törli. Ezt az igényt az hello@felsoegyszazalek.hu e-mail címen lehet bejelenteni.

 

5. Az adatfeldolgozók köre

A felhasználói adatokhoz csak az adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá, harmadik félnek nem adhatóak ki.
Kivételt képez, hogy az adatokat kizárólag a felhasználó által leadott megrendelés teljesítése céljából.
Az adatkezelő a fent említett eseteken kívül egyedül törvényi kötelességből továbbítja a felhasználók adatait az igénylő hatóságnak, amennyiben az megfelelő jogalappal rendelkezik.

 

6. Az adatkezelés jogalapja és a felhasználó jogai

Az adatkezelés a felhasználó jóváhagyásának jogalapjával történik.
A felhasználó az adatkezelő által kezelt adatokról, és annak módjáról az hello@felsoegyszazalek.hu e-mail címen további tájékoztatást kérhet.
A felhasználó által megadott adatokat a felhasználó írásos kezdeményezésére az adatkezelő 10 munkanapon belül törli. Ezt az igényt az hello@felsoegyszazalek.hu e-mail címen lehet bejelenteni.

 

7. A webshopot üzemeltető partner és technológia

hello@felsoegyszazalek.huwebshop a
Webonic Kft
Szerverein működik, amelyről az adatok biztonsága érdekében biztonsági mentések készülnek.

 

8. Vásárlás megkötése egyéb tájékoztatás
Szerződés elektronikus úton történő megkötéséhez a terméket bal kattintással a kosárba kell tenni. Ezután a pénztárnál a szállítási feltételeket megadni és megfelelő adatokat kitölteni, majd a rendelést jóváhagyni. A szerződés létrejöttét visszaigazoló e-mail és a számla igazolja, melyet vásárlás után e-mailben kap meg a vásárló. Adatbeviteli hibák javítására írjon e-mailt az hello@felsoegyszazalek.hu e-mail címre. A weboldalon feltüntetett árak minden esetben bruttó egységárat jelölnek.

 

9. Jogorvoslati lehetőség és hatályos törvények

Amennyiben a felhasználó úgy érzi, hogy az EU COMMERCIUM KFT a személyes adatokat nem az itt megjelöltek szerint vagy a hatályos törvénynek megfelelően kezeli, jogait az adatvédelmi biztosnál vagy polgári bíróságon érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.
A adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségekről az alábbi törvényekben tájékozódhat a felhasználó:
A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény
Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

 

A megrendelt terméket a következő módokon fizetheti ki:

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a www.felsoegyszazalek.hu weboldalunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A weboldal működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeken rendelkezésedre állunk!

Cookiek (sütik) használatának szabályzata

Cookiek használatának szabályzata

 

Ez a szabályzat a EU COMMERCIUM Kft. (társasági székhelye: Budapest, 1082 Budapest Harminckettesek tere 6. A.6.6.) által működtetett

 

weboldalak cookie-jaira vonatkozik.

 

Mik a cookie-k?

 

A cookie egy kisméretű fájl, mely csak betűket és számokat tartalmaz, és ami egy felhasználó

 

számítógépén, mobiltelefonján vagy egyéb, Internetes hozzáférést biztosító eszközén tárolható. A

 

cookie egy információcsomag, amelyet az adott webszerver küld a böngészőnek, majd a böngésző

 

visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A sütik „passzívak”, azaz nem

 

tartalmaznak futtatható állományokat, vírusokat, illetve kémprogramokat (spyware), valamint nem

 

férnek hozzá a felhasználó merevlemezének adataihoz.

 

Mire használhatóak a cookie-k?

 

Ezek a fájlok lehetővé teszik a felhasználó Internetezésre használt eszközének felismerését, és ezáltal

 

releváns, a felhasználó igényeihez igazított tartalom megjelenítését. A sütik a felhasználó számára

 

egyszerűbb böngészést biztosítanak, és elősegítik, hogy az eMAG a felhasználó számára minél

 

kényelmesebb szolgáltatásokat nyújtson. Ezek közé tartoznak az online adatbiztonsággal kapcsolatos

 

igények, a vevői kosár vagy a releváns reklámok. Ugyanakkor bizonyos – anonim – statisztikák

 

elkészítéséhez is használhatóak, melyek értékes információkkal szolgálnak a EU COMMERCIUM Kft.-nek a

 

felhasználók oldalhasználati szokásaival kapcsolatosan. A kapott statisztikai eredményeket felhasználva

 

tudjuk az oldal szerkezetét és tartalmát az igényeknek megfelelően alakítani, mindezt a felhasználók

 

anonimitásának megőrzése mellett.

 

Milyen cookie-kat használunk?

 

A www.felsoegyszazalek.hu kétféle sütit használ: időszakosat valamint állandót. Előbbiek olyan ideiglenes fájlok,

 

melyek a bejelentkezett időszak végéig vagy az alkalmazás (böngésző) bezárásáig maradnak a

 

felhasználó eszközén. Az állandó cookie-k pedig a paraméterükben meghatározott ideig (vagy

 

manuális törésükig) vannak jelen a felhasználó eszközén.

 

Mire használja a cookie-kat az www.felsoegyszazalek.hu weboldalala?

 

Egy látogatás során a weboldal a következő célból helyezhet el cookie-kat a felhasználó Internetezésre

 

használt eszközén:

 

– Weboldal teljesítménymérés

 

– Böngészés-elemzés

 

– Geotargeting

 

– Feliratkozási szokások mérése

 

– Megfelelő termékek ajánlása

 

– Releváns reklámszolgáltatások megjelenítése

 

Tartalmaznak a cookie-k személyes adatokat?

 

A legtöbb süti hatékony működéséhez semmilyen személyes jellegű adat nem szükséges. Ennek

 

megfelelően az esetek döntő többségében a cookie nem azonosítja az adott felhasználót. A cookie-k

 

használata során összegyűjtött személyes adatok kizárólag olyan célból használhatók fel, hogy

 

bizonyos funkciók használatát megkönnyítsék a felhasználó számára. Ezek az adatok olyan módon

 

vannak tárolva, hogy azokhoz jogosulatlan személyek nem férhetnek hozzá.

 

A cookie-k törlése

 

A weboldalak eléréséhez használt böngészőprogramok alapértelmezett esetben engedélyezik a sütik

 

elhelyezését az eszközre. Ezek a beállítások azonban megváltoztathatók úgy, hogy a cookie-k

 

automatikus kezelését a böngésző blokkolja, vagy minden esetben értesíti a felhasználót, ha az

 

eszközre cookie-t küldtek. A sütik kezelésére vonatkozó információk a böngésző beállításai között

 

találhatóak. Fontos tudni, hogy a cookie-k használatának tiltása/korlátozása negatívan befolyásolhatja

 

az oldal bizonyos funkcióinak működését.

 

Miért fontosak a cookie-k az interneten?

 

A cookie-k az Internet hatékony működésének központi elemét képezik, hiszen hozzásegítik a

 

felhasználót a kényelmes böngészéshez, az általuk megismert igények és érdeklődési körök révén. A

 

sütik korlátozása, vagy tiltása lehetetlenné teheti bizonyos weboldalak használatát.

 

A cookie-k korlátozása, vagy tiltása nem jelenti azt, hogy Ön többé nem kap online reklámokat;

 

mindössze annyit ér el ezzel, hogy a megjelenő reklámok nem veszik figyelembe a böngészési

 

szokásait, így nem igazodnak igényeihez és érdeklődési köréhez.

 

Néhány példa a sütik használatára (melyekhez nem szükséges egy felhasználó azonosítása egy

 

felhasználói felület segítségével):

 

A felhasználó igényeihez igazított tartalmak, szolgáltatások, termékek megjelenítése.

A felhasználó érdeklődési köre szerint kialakított ajánlatok.

Jelszavak megjegyzése.

Internetes tartalmakra vonatkozó gyermekvédelmi szűrők megjegyzése (family mode opciók, safe

 

search funkciók).

 

Reklámok gyakoriságának korlátozása; azaz, egy reklám megjelenítésének számszerű korlátozása a

 

felhasználó részére adott weboldalon.

 

A felhasználó számára releváns reklámok megjelenítése.

Analitikai jellemzők mérése és optimalizálás. Egy weboldal forgalmának mérése, a letöltött tartalom

 

vizsgálata, valamint annak meghatározása, hogy a felhasználó honnan érkezett a weboldalra (pl.:

 

keresőn keresztül, közvetlenül, más weboldalról, stb.). A weboldalak azért végzik ezeket a

 

látogatottsági elemzéseket, hogy a felhasználók számára minél jobbá tegyék az oldalt.

 

Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők

 

A cookie-k NEM vírusok! A cookie-k egyszerű szöveg típusú formátumot használnak, nem

 

kódrészletekből állnak, így nem futtathatók automatikusan. Következésképp, nem másolhatók és nem

 

feleltethetők meg más hálózatokban az újrafuttatáshoz. Mivel ezeket a funkciókat nem képesek ellátni,

 

így nem tekinthetőek programoknak (így vírusoknak sem).

 

A sütik azonban használhatók negatív célokra is. Mivel a felhasználó igényeire és navigálási

 

előzményeire vonatkozó információkat tárolnak, így egy adott weboldalon akár spyware-ként is

 

használhatók. Ennek megfelelően számos antivírus program a cookie-kat folyamatosan törlésre ítéli a

 

különféle számítógép-átvizsgálási folyamatok (teljes rendszervizsgálat, valós idejű védelem, stb.) során.

 

Általában a böngészőkben olyan adatbiztonsági beállítások vannak, melyek lehetővé teszik adott

 

oldalak által elhelyezett cookie-k szintű elfogadását, azok érvényességi idejének meghatározása és

 

automatikus törlése mellett.

 

A cookie-khoz kapcsolódó egyéb biztonsági vonatkozások:

 

Mivel a személyazonosság védelme fokozottan fontos és minden Internetes felhasználó alanyi joga,

 

ezért tudni kell, hogy a sütik használata során milyen aggályok merülhetnek fel. Mivel a cookie-kon

 

keresztül folyamatosan áramlik az információ a weboldal és a böngésző között mindkét irányba, így ha

 

egy támadó (hekker) beavatkozik az adattovábbításba, úgy a süti által tárolt információk lekövethetők.

 

Amennyiben a böngészés kódolatlan Internet-elérési hálózaton keresztül történik (pl. megfelelő

 

titkosítással nem rendelkező WiFi hálózat), úgy a támadás valószínűsége jelentősen megnő.

 

További – cookie-k felhasználásán alapuló – támadási felületet szolgáltathatnak a sütik szerver oldali

 

beállítási hiányosságai. Ha egy weboldal nem követeli meg a böngészőtől, hogy az kizárólag kódolt

 

csatornán keresztül kommunikáljon, úgy a támadók ezt a biztonsági rést kihasználva információkat

 

nyerhetnek ki a sütikből. A támadók a kinyert adatokat más weboldalakhoz való – illetéktelen –

 

hozzáféréshez használhatják fel. Emiatt lényeges, hogy figyelmesen megválasszuk a legmegfelelőbb

 

személyes adatvédelmi módszert.

 

Tanácsok a cookie-kon alapuló biztonságos és felelősségteljes navigáláshoz:

 

Mivel a legnagyobb és leglátogatottabb weboldalak használnak sütiket, így ezek jelenléte/használata

 

szinte kikerülhetetlen. A cookie-k teljes letiltása esetén a felhasználó nem tud használni számos

 

népszerű oldalt, mint például a Youtube, a Gmail, a Yahoo és számos egyéb oldal.

 

Az alábbi néhány tanács segítséget nyújt a cookie-k engedélyezése mellett is biztonságos és gondtalan

 

böngészéshez:

 

Szabja személyre a böngésző beállításait a cookie-kra vonatkozóan úgy, hogy azok használata az Ön

 

számára még kényelmes Internetezést biztosítva is biztonságos legyen.

 

Ha számítógépét csak Ön használja, úgy hosszabb lejárati időt is beállíthat a böngészési előzmények

 

rögzítésére, illetve a személyes adatok eltárolására vonatkozóan.

 

Amennyiben számítógépét megosztja másokkal, akkor érdemes a böngésző által megjegyzett

 

adatokat minden használatot követően törölni (létezik automatizált megoldás, amely a program

 

bezárásakor automatikusan elvégzi a törlést). Ezáltal lehetősége van arra, hogy biztonságos keretek

 

között látogasson meg olyan oldalakat, melyek cookie-kat helyeznek el a számítógépen.

 

Rendszeresen frissítse a kémprogramok elleni programok adatbázisát.

 

Sok esetben a kémprogramok ellen védő szoftverek valós időben figyelik a böngészést és

 

figyelmeztetnek, amennyiben nem biztonságos oldalt kíván betölteni a felhasználó (adott beállítás

 

mellett akár automatikusan blokkolhatják azok betöltését). Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően a

 

felhasználó nem, vagy csak szánt szándékkal, juthat el olyan oldalra, ahol potenciális veszélynek

 

(kibertámadásnak) van kitéve. Éppen ezért fontos, hogy böngészője és antivírus programja is mindig az

 

elérhető legfrissebb verziójú legyen.

 

A támadások jelentős hányada a böngésző biztonsági résein keresztül történik. Minél régebbi verziójú

 

egy böngésző, annál több ilyen gyenge pont található meg benne.

 

Mivel szinte minden nagyobb hazai és nemzetközi weboldal használ cookie-kat, így használatuk szinte

 

elkerülhetetlen. Amennyiben ismeri a sütik alapvető működési mechanizmusát, úgy el tudja végezni

 

azokat a beállításokat, amelyek mellett kényelmesen, ugyanakkor biztonságosan tud böngészni az

 

Interneten.

 

A cookie-k tiltását vagy visszautasítását csak bizonyos – nehezen hozzáférhető és használható –

 

weboldalak alkalmazzák. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a sütik tiltása nem jelenti azt, hogy Ön többé

 

nem kap/lát online reklámokat az egyes weboldalakon.

 

A széles körben használt böngészőprogramokban elérhető olyan beállítás, amely lehetővé teszi adott

 

cookie permanenst elutasítását. Ezen kívül akár az is beállítható, hogy csak adott weboldaltól fogadjon

 

el a számítógép sütiket. A sütik letiltása nyomán akár az is megtörténhet, hogy nem hagyhat

 

kommentet egy adott weboldalon.

 

Manapság már minden széles körben használt böngésző lehetőséget kínál a sütikezelés személyre

 

szabására. Ezek a beállítások a böngészőben rendszerint az „Opciók” vagy „Beállítások” menün belül

 

találhatók.

 

Az egyes böngésző-típusokkal kapcsolatos beállításokhoz az alábbi hivatkozásokra kattintva talál

 

segítséget:

 

Cookie settings in Internet Explorer

 

Cookie settings in Firefox

 

Cookie settings in Chrome

 

Cookie settings in Safari

 

További hasznos linkek

 

Az alábbi oldalakon többet is megtudhat a cookie-król és azok felhasználásáról:

 

Microsoft Cookies guide

 

All About Cookies

 

Az alábbi oldal pedig részletesen taglalja az online adatvédelmi és viselkedés alapú hirdetési formákkal

 

kapcsolatos tudnivalókat:

 

http://www.youronlinechoices.com/hu/